Slavia zahájí sezonu v pátek ve 20:15 s Baníkem Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Slavia zahájí sezonu v pátek ve 20:15 s Baníkem Ostrava

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Zhruba 54 hodin zbývalo do úvodního hvizdu prvního utkání nového ročníku Gambrinus ligy mezi Slavií a Baníkem Ostrava, když před novináře předstoupili zástupci sešívaných a na předsezónní tiskové konferenci prozradili plány a vyhlídky do nadcházející sezóny. „Nechceme hrát druhé housle,“ vzkázal fanouškům generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.
Sezonu startuje Slavia s 24 hráči, soupiska přes léto nedostála výrazných změn. „Kádr pro novou sezonu je celkem ucelený a uzavřený, přestupní období ale trvá až do konce září. Zaobíráme se různými možnostmi, musí to být ale skutečně posila do kádru i do kabiny a ne jenom doplnění do počtu. Pokud to finanční možnosti dovolí, budeme se snažit přivést hráče, který bude skutečnou posilou,“ vyjádřil se generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle na adresu možného doplnění kádru.

„Reálné je v tuto chvíli mluvit o tom, že Slavia má na to, aby bojovala o přední příčky. Kádr je plný nadějných hráčů s entuziasmem a touhou po úspěchu. Jsem přesvědčen, že to hráči na hřišti dokáží zužitkovat. Z těch hráčů, kteří ještě jméno nemají, se mohou vyklubat opory a hráči i pro mezinárodní trh,“ pokračoval Jaromír Šeterle na adresu kádru.

„Pokud se probojujeme mezi prvních pět týmů, bude to úspěch. Nechceme hrát druhé housle,“ prohlásil generální ředitel.

„Chceme hrát takový fotbal, který by nám přivedl diváky. Vzpomínám si před lety, když jsem tu byl, jaké tu byly podmínky. Každé ráno, když přijdu na krásný nový stadion, si to vybavím. Byl by hřích tohoto benefitu nevyužít,“ zakončil generální ředitel Šeterle.

„V nadcházející sezoně počítáme se zhruba stejným rozpočtem jako loňský rok, to znamená cca 110 milionů korun. Ta částka se pohybuje, je variabilní v závislosti na přestupech hráčů, jejich příchodech i odchodech. Chceme pracovat s vyrovnaným rozpočtem, abychom předešli případným problémům,“ prozradil ještě Jaromír Šeterle ekonomickou stránku nadcházejícího ročníku.

Tým je silný, věří trenér Petrouš

Slavia vstupuje do sezóny 2013/2014 s minimálními změnami na soupisce. Úplným nováčkem je pouze záložník Vojtěch Štěpán, po letech strávených v Anglii se do sešívaného dresu vrací brankář Radek Černý. „Kádr Slavie má v současnosti 24 členů, 21 hráčů do pole tři gólmany. Všichni až na Martina Dobrotku jsou zdraví. Martin už začal rehabilitovat a rozhýbávat nohu po zlomenině. Jde to dobře, už zahodil berle a pokud budu hodně optimistický, do měsíce by se mohl zapojit do hry,“ popsal Michal Petrouš současnou podobu kádru sešívaných.

„Rádi bychom Slavii posunuli o nějaký stupínek výš, jiné cíle si ani klást nemůžeme. Tým je silný, v závěru minulé sezóny si to hráči potvrdili a doufám, že na to budeme moci navázat i v nadcházejícím ročníku,“ přeje si hlavní trenér sešívaných.

Navázat na závěr minulé sezony, shodují se hráči

Naladění kabiny popsal záložník Karol Kisel. Nejlepší střelec Slavie v uplynulé sezóně bude nosit na rameni i nadále kapitánskou pásku. „Nálada v kabině je výborná, všichni jsou nachystaní a věříme, že start bude vítězný. Moc kluků se v kádru nezměnilo, známe se lépe, tenhle rok může být z naší strany lepší než ten minulý,“ věří kapitán Kisel.

„Jsem rád, že můžu být hráčem nejstaršího klubu v Čechách. Budeme se bít, abychom v nové sezoně dopadli co nejlépe. Kolem mě je řada mladých kluků ze Slavie což mě těší a jsem za to rád. Budu jim nápomocný, aby se nám co nejvíc dařilo,“ burcoval ještě Karol Kisel.

„Důležité je, abychom dobře zahájili ligu a měli dobrý pocit. A hlavně aby to bavilo i fanoušky a aby jich na stadion chodilo co nejvíc,“ přeje si do nové sezony Marcel Gecov, odchovanec Slavie, který se do sešívaného dresu vrátil před půl rokem.

„Jsem rád, že jsem ve Slavii, myslím, že jsme se tu sešli fantastičtí kluci a že je ten tým dobře vyvážený. Mladí kluci, kteří přišli, jsou všichni výborní fotbalisti, navíc se vrátila další osobnost do kabiny, Radek Černý. Nic nám neschází, podmínky máme výborné a na nás teď bude, abychom to všechno naplnili na hřiště,“ popsal Gecov své dojmy z prvního půlroku v červenobílém dresu.

Své pocity před prvním zápasem nového ročníku Gambrinus ligy popsal i záložník Jaromír Zmrhal. Ten se do A-týmu probojoval teprve před rokem, hned ve své první sezoně se ale stal druhým nejvytíženějším hráčem celého kádru. „Něco takového jsem rozhodně nečekal, ale samozřejmě mě to potěšilo. Budu se dál snažit, doufám, že budu dostávat šance a doufám, že navážeme na poslední zápasy z minulé sezóny. Snad se nám bude se nám dařit a posuneme Slavii výš,“ doufá devatenáctiletý odchovanec Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články