Slávistky zahájily sezonu pod novým trenérem, asistentkou kapitánka Pěničková | SK Slavia Praha
Více

Slávistky zahájily sezonu pod novým trenérem, asistentkou kapitánka Pěničková

PRAHA/EDEN - Fotbalistky Slavie ve středu zahájily přípravu na novou sezonu pod trenérem Antonem Mišovcem. “Z prvního tréninku mám velmi dobrý pocit,” prozradil nový kouč v rozhovoru.
Jaký máte pocit z prvního tréninku?
Z tréninku mám velmi dobrý pocit, hráčky pracovaly dle potřeb a mělo to i kvalitu a s minimem chyb. Byl to první trénink, ještě je všechny neznám, takže se postupně seznamujeme.

Přicházíte od kluků, co víte o ženském fotbale a co od toho očekáváte?
O ženském fotbale zatím moc nevím, ale sledoval jsem reprezentační zápasy na mistrovství světa či Evropy na Eurosportu. Ženy Slavie jsem také viděl. Jinak od ženského fotbalu očekávám, že se budeme zlepšovat, hrát hezký fotbal a dávat hodně branek.

Jaký máte vztah ke klubu, ve kterém jste již působil?
Ke klubu mám velmi dobrý vztah, protože je to jeden z nejlepších klubů v naší republice. Rád se sem vracím, protože jsem zde prožil jedno z nejúspěšnějších období své trenérské kariéry.

Jakou fotbalovou filozofii budete praktikovat?
Chceme hrát hezký útočný fotbal, dávat hodně branek a zapracovat na standardních situacích, ze kterých jsme v minulé sezoně inkasovali hodně branek. A rádi bychom se vyrovnali Spartě, abychom mohli další sezonu hrát evropské poháry.

Jak se těšíte na práci s holkami?
Na práci se těším, mám dceru, se kterou vycházím dobře. S holkami je to lepší v tom, že jsou pozitivní a nevidíte simulované pády a nějaké manýry, které jsou v mužském fotbale.

V jakém rozestavení plánujete hrát?
Rozestavení budeme přizpůsobovat soupeři, ale určitě budeme hrát minimálně na jednoho útočníka, ale spíše na dva a více.

První přípravné utkání sehrají fotbalistky již tuto sobotu od 11 hodin v Edenu na trávě proti americkému týmu. Dva týdny před startem ligy je v plánu krátké soustředění. Holky se budou připravovat v domácích podmínkách.

Hrající asistentkou se stává Blanka Pěničková. "Nebude to pro mě úplně nová role, jelikož jsem již v roli prodloužené ruky trenéra působila," uvedla. "Trenér je velkou autoritou, má obrovské zkušenosti. Rady, které nám během tréninku udílel, mají hlavu a patu. Herní styl by se neměl měnit, trenér chce hrát rychlý útočný fotbal a na to se všichni těšíme," doplnila.

V kádru Slavie došlo k několika změnám, v kolonce odchodů jsou brankářka Mária Korenčiová (Německo), Aneta Dědinová (Sparta), Veronika Juráková (konec hostování), Jana Králová (přestup do Ďáblic). Do týmu byly zařazeny šikovné dorostenky brankářka Kateřina Nedvědová a stoperka Lucie Bažoutová. V jednání je několik příchodů, jmenovat můžeme Anetu Malinovou ze Sparty a Kateřinu Svitkovou z Plzně. Na testech je brankářka Hradce Králové Barbora Sladká. Změny v kádru ještě mohou nastat v průběhu přípravy. Liga začíná o víkendu 24.-25.8.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články