Trenér Petrouš: První půle nebyla podle představ | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš: První půle nebyla podle představ

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia vstoupila do sezony remízou 1:1 s Baníkem Ostrava, trenér Petrouš litoval hlavně výkonu v první půli. „Kombinace nebyla přesná, vlastními chybami jsme se připravili o příležitosti," ví trenér Slavie.
„Měli jsme velká očekávání, první půle ale nebyla z naší strany podle představ. Bylo to takové kostrbaté, dělali jsme hodně technických individuálních chyb,“ nebyl s průběhem první pětačtyřicetiminutovky spokojen trenér Slavie Michal Petrouš.

„V první půli se nedařilo hlavně ofenzivním hráčům, ať už to byl útočník nebo ofenzivní záložníci. Kombinace nebyla přesná, vlastními individuálními chybami jsme se připravili o příležitosti. Věřím, že to bude lepší a že z Liberce neodjedeme s prázdnou,“ doufá hlavní kouč sešívaných.

„Ve druhé půli jsme se zlepšili, Baník jsme přetlačili. Bohužel jsme z jediné akce Baníku dostali branku. Těší mě, že jsme dokázali hned zareagovat. Pak už bylo na hřiště jen jedno mužstvo,“ pokračoval Petrouš.

„Po výpadku elektrického proudu jsem z toho měl strach, ale kluci zase pokračovali, i když je to asi trochu přibrzdilo. Hráči v kabině proklepávali nohy, jenom neseděli. Dopadlo to v uvozovkách dobře, pokračovali jsme v tlaku, jen to nemělo gólový efekt..Měli jsme tlak, létaly tam střely vedle tyček, do brankáře. Snaha byla, ale dnes jsme neměli štěstí. Myslím, že je v silách mužstva třeba hned za týden v Liberci ty dva body získat zpátky,“ věří Michal Petrouš.

Trenér slavie se vrátil i k rozdílu mezi generálskou s Mostem a prvním ligovým kolem. „Most aktivně napadal, zatímco Baník bránil v osmi na vlastní půlce. Ale přesto tam šance byly, je to pak otázka hráčů, aby to proměnili. Někdy to letí vedle, někdy trefí gólmana. Proti Mostu se zrovna trefili. Nejde hráče naprogramovat, někdy mají svůj den a někdy to tam nepadne,“ obhajoval Petrouš nevyužité šance Slavie.

„Ondra Petrák patřil k našim nejlepším hráčům, myslím, že si s tím poradil bravurně. Kdyby se tam cítil dobře a hrál takhle dlouhodoběji, mohla by to pro něj být i varianta,“ vrátil se trenér k pozici stopera, na které nastoupil Ondra Petrák.

Trenér se ohlédl i za brankou Baníku. „Ze svého pohledu jsem ani neviděl, jestli šla střela na gólmana nebo k tyčce. Kamil nás ve spoustě zápasů podržel, i když se udělá jedna chyba, tak to k tomu patří. Je natolik zkušený že ho to nerozhodí,“ zakončil trenér Petrouš.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články