Střelec Mičola: Gól bych vyměnil za tři body | SK Slavia Praha
Více

Střelec Mičola: Gól bych vyměnil za tři body

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slávisté s Baníkem Ostrava remizovali 1:1. Hostující tým poslal do vedení Kukec, ale k radosti všech slávistů hned dvě minuty nato vyrovnal krásným gólem Tomáš Mičola. „Mrzí mě, že máme jen jeden bod z prvního zápasu v nové sezoně. Z gólu mám radost, ale vyměnil bych ho za tři body," hodnotí páteční úvod ligy slávistický střelec.
Vyrovnávací branka z kopačky Tomáše Mičoly byla skutečně výstavní. „Krásný centr od Milana Nitrianského. Dával jsem to trochu naslepo, měl jsem nastavenou nohu, naštěstí to propadlo a bylo z toho vyrovnání," skromně okomentoval svou povedenou ránu Tomáš Mičola.

Slavia už ale obrat nedokonala a pošesté v řadě tak z prvního zápasu sezony nevytěžila tři body. „Věděli jsme to, měli jsme to v hlavě. Navíc s Ostravou Slavia také dlouho nevyhrála. Chtěli jsme to urvat a zlomit, ale bohužel to nevyšlo. Do Liberce pojedeme s tím, že budeme chtít získat tři body a napravit zaváhání s Baníkem," hledí Mičola k nedělnímu utkání na severu Čech. 

Že by na sérii úvodních zápasů mysleli sešívaní příliš, to slávistický středopolař odmítá. „To bych neřekl. Někdy je to o štěstí. Naše pokusy létaly všechny mimo branku. První kolo je vždycky takové zvláštní," dodal.

Slávisté se zejména ve druhé půli hnali za vítězným gólem, obrana Ostravy ale byla kompaktní. „Myslím, že v televizi to nebylo tolik vidět, ale pořád jsme bušili do deseti hráčů Ostravy. Hosté hráli na brejky to, co potřebovali. Měli jsme tři čtyři velké šance, bohužel jsme je neproměnili. Ostrava byla silným soupeřem," uznává Mičola.

Tomáš Mičola v Ostravě prožil zejména dorosteneckou část své kariéry. „V Ostravě jsem prožil část fotbalového života, Ostravě fandím, ale mrzí mě, že jsme ji neporazili. Chtěl jsem, abychom získali tři body," lituje Mičola, podle kterého výpadek elektrického proudu zápas nijak neovlivnil. „Bylo to pro oba týmy stejné," nevymlouvá se blonďatý záložník.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články