Úspěšný vstup: Slavia U19 porazila na CEE Cupu Kluž 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Úspěšný vstup: Slavia U19 porazila na CEE Cupu Kluž 3:0

PRAHA/ADMIRA – Slávistické devatenáctce se povedl vstup do mezinárodního Generali CEE Cupu. Ve středu porazili svěřenci trenéra Martina Poustky rumunský tým Universitatea Cluj jasně 3:0.
Slavia byla po celý zápas jasně lepším týmem a k vítězství ji nasměroval už po minutě hry Jiří Sodoma, který po centru z pravé strany poslal míč z velkého vápna přesně pod břevno.

Jak slávisté začali, tak také pokračovali a naděje Kluže držel jen rumunský brankář, který v prvním poločase vychytal postupně dvě velké šance Fotra a jednu Myslivečka. Těsně před koncem poločasu se po chybě v rozehrávce sešívaných dostal do velké šance jeden z útočníků Kluže, jeho střelu ale vyrazil skvělým zákrokem brankář Otáhal.

Druhá půle začala obdobně jako ta první a už ve 47. minutě šla Slavia do dvoubrankového vedení. Oskar Fotr dostal ideální přihrávku za obranu a podél padajícího brankáře zaznamenal svůj první zásah v zápase. Hned z dalšího útoku mohl zvýšit vedení Sodoma, svou ránu ale poslal jen do tyče.

Konečnou podobu dal tak výsledku v 80. minutě svým druhým gólem Oskar Fotr. Mysliveček poslal ideální centr z levé strany, gólman ve vápně na míč nedosáhl a Fotr uklidil balon hlavou do odkryté branky. Soupeř už snížit nedokázal, ve své největší šanci v zápase trefili rumunští hráči pouze tyčku.

Slavia si tak do tabulky tříčlenné skupiny připsala první výhru, další zápas ji čeká v pátek 26. července od 17 hodin, kdy se znovu na stadionu Admiry utká s FK Sarajevo.

SK Slavia Praha U19 – FC Universitatea Cluj U19 3:0 (1:0)
Branky: 47. a 80. Fotr, 1. Sodoma
Slavia: Otáhal – Möglich (66. Nehoda), Souček, Kadavý, Fialka – Sodoma, Brož, Kodr (71. Novák), Vavrouš (55. Vitarigov) – Fotr, Mysliveček

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články