CEE Cup: Devatenáctka porazila Sarajevo a v semifinále vyzve Spartu! | SK Slavia Praha
Více

CEE Cup: Devatenáctka porazila Sarajevo a v semifinále vyzve Spartu!

ADMIRA/KOBYLISY – Slávistická devatenáctka pod vedením trenéra Martina Poustky porazila ve skupině bosenské FK Sarajevo 2:0. Výhra znamená jediné, v pondělí se sešívaní střetnou v semifinále v derby se Spartou!
První půle nenabídla atraktivní fotbal. Sarajevo se prezentovalo agresivní, místy až tvrdou hrou. Fotbalovost potom předváděli spíše sešívaní.

Hra byla v první půli vyrovnaná, na šance ale celkem jistě vyhrála Slavia. V té největší dobře mířil Batka, jeho střela do protipohybu gólmana skončila na tyči.

Po přestávce se slávisté tlačili do útoku ještě více. Nesnažili se uhrát bezbrankovou remízu, která by jim také zaručila postup do semifinále.

Z svou snahu byli svěřenci trenéra Poustky zaslouženě odměněni. Mysliveček skvěle zapracoval u lajny, poslal před branku pěkný centr, který lízl Batka. Toho gólman ještě s vypětím všech sil vychytal, ale na Sodomovu dorážku byl krátký a sešívaní se mohli radovat.

Sarajevo se sice snažilo o vyrovnání, ale velmi kompaktně hrající slávistická defenziva bosenského soupeře do šancí nepouštěla. V nastavení pak bylo ještě veseleji, když se za obranu dostal kapitán Prosek a chladnokrevně upravil na konečných 2:0.

Sešívaní tak postoupili do semifinále, ve kterém se v pondělí od 15:30 v tréninkovém centru na Strahově utkají v derby se Spartou! Jste srdečně zváni, vstup je zdarma.

SK Slavia Praha – FK Sarajevo 2:0 (0:0)
Branky:
Sodoma, Prosek

Slavia: Soukup – Rejka, Souček, Maršálek, Hosnedl (Kadavý) – Kodr, Prosek – Zdichynec, (Novák), Vavrouš (Mysliveček), Vitarigov (Sodoma) - Batka

Trenér Poustka: V pondělí uvítáme každého fanouška!

Soupeř ze Sarajeva se v zápase nebál jít pro tvrdé zákroky. „Nebylo to jednoduché utkání. Bosenští hráči se prezentovali dost tvrdou, skoro bych řekl až dospělou hrou, na kterou naši kluci nejsou až tolik zvyklí. Nerad bych se pouštěl do analýz výkonu rozhodčího, ale soupeři takovou hru ještě umocnil,“ okomentoval Sarajevo trenér Slavie U19 Martin Poustka.

„Nedá se říct, že soupeř byl dobrý jen v té síle, ukázal také fotbalovou kvalitu a potvrdil, že ne nadarmo FK Sarajevo dominuje celé bosenské mládeži,“ doplnil slávistický kouč, kterého jeho tým velmi potěšil.

„Jsem moc rád, že kluci nakonec utkání vyhráli. Vítězství se sice nerodilo lehce, soupeře jsme ale do žádné šance nepustili. Nějaké chyby v defenzivě byly, trochu to zavánělo při standardních situacích, ale ze hry si Sarajevo šanci nevytvořilo. Dobrý výkon defenzivy navíc podpořil kvalitní výkon brankáře Soukupa,“ pochválil své svěřence od léta nový trenér slávistického A dorostu.

„I přesto, že nám stačila remíza, tak jsme se hnali dopředu a vítězství si zasloužili. Právem postupujeme do semifinále, ve kterém se utkáme v pondělí na Strahově se Spartou a uvítáme každou podporu slávistických fanoušků,“ hledí k pondělnímu duelu Poustka.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články