A tým zatím povedou asistenti Šimurka s Knoflíčkem | SK Slavia Praha
Více

A tým zatím povedou asistenti Šimurka s Knoflíčkem

PRAHA/EDEN – Slávistický A tým povede až do vyřešení postu hlavního trenéra duo asistentů Juraj Šimurka – Ivo Knoflíček. Dosavadní hlavní trenér Michal Petrouš po sobotním utkání s Mladou Boleslaví rezignoval na svou funkci.
„Vedení klubu se situací ohledně obsazení trenérského postu intenzivně zabývá. Do vyřešení situace povedou A tým Juraj Šimurka a Ivo Knoflíček,“ uvedla ředitelka komunikace Slavie Soňa Nouzáková.

Juraj Šimurka se narodil 10. května 1961 v Trenčíně. Svou premiéru v československé lize si bývalý brankář připsal v sezoně 1981/1982 v dresu Petržalky. Už po roce ale Šimurka zamířil do Edenu, ve slávistické brance strávil šest let a byl spoluhráčem mimo jiné právě Iva Knoflíčka. V roce 1988 odešel do Brna, následovala ještě angažmá v Bohemians a na Žižkově. Ve Slavii si Šimurka připsal celkem 143 zápasů, z toho 52 zápasů ligových. Šimurka začal po ukončení hráčské kariéry tu trenérskou jako asistent na Žižkově. Jako hlavní trenér vedl Juraj Šimurka postupně Krč, Xaverov, Žilinu a Hradec Králové. Ve Spartě Krč působil také jako sportovní ředitel. V létě 2011 odešel Šimurka spolu s Karlem Jarolímem do Saudské Arábie. V tehdejším týmu Karla Jarolíma Al Ahlí Džidda měl Šimurka na starosti brankáře.

Ivo Knoflíček se narodil 23. února 1962, v minulém roce tak oslavil své padesátiny. Ve Slavii hrál v letech 1981-1988 a 1994-95. Je posledním slávistou, který získal korunu pro krále ligových střelců, v sezóně 1984/85 vstřelil 21 branek. Slavii zůstal věrný i po konci své aktivní kariéry a dlouhou dobu působil jako asistent trenéra B-týmu a juniorky. Na jaře 2013 přišel jako asistent trenéra Michala Petrouše k A-týmu.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články