Výsledky mládeže: Slavia téměr stoprocentní, U19 prodloužila sérii | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Slavia téměr stoprocentní, U19 prodloužila sérii

PRAHA - Slávistická mládež byla o víkendu téměř stoprocentní. Jedinou remízu si připsali slávisté do 17 let. Vyhrála také devatenáctka, která tak natáhla svou šňůru vítězných utkání na osm.

Slavia U19

1. FK Příbram U19 – SK Slavia Praha U19 1:2 (0:0)

Branky Slavie: Sodoma, Fotr

Slavia: Soukup – Kadavý, Souček, Maršálek, Rejka (58. Batka) – Prosek (46. Brož), Kodr (83. Pelikán) – Sodoma, Mysliveček, Vavrouš (46. Zdichynec) – Fotr (79. Möglich)

Už v úterý čeká Slavii U19 další domácí utkání. Od 14 hodin přivítají svěřenci trenéra Martina Poustky na Xaverově Karvinou.

Slavia U18

SK Slavia Praha U18 - FK Viktoria Žižkov U19 4:1 (2:0)

Branky: 9. Jankto, 25. Kubec, 51. Valenta, 56. Pecháček

Slavia: Janalík, Žárský, Broukal, Gilián, Pelyak (46. Routek), Pecháček, Jankto (55. Vender), Badocha, Kocourek (46. Šimůnek), Valenta, Kubec (60. Doležal)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, když nás poslal do vedení Jankto již v 9. minutě po krásném přímém kopu. Ve 25. minutě zvýšil na 2:0 po samostatném úniku Kubec. Poté jsme měli proti dobře hrajícímu a houževnatému soupeři převahu, kterou jsme však nedokázali přetavit v další branky. Dobře jsme vstoupili i do druhého poločasu, když krásnou technickou střelou zvýšil v 51. minutě na 3:0 Valenta. V 56. minutě jsme předvedli nejhezčí akci zápasu, po které zvýšil Pecháček již na 4:0. Celé utkání mělo velmi dobrou úroveň i díky velmi dobře hrajícímu soupeři a nám se podařila celá řada pěkných akcí. I přes některé laciné ztráty míče můžeme být s výkonem spokojeni.

Slavia U17

Pardubice U 17 – SK Slavia Praha U 17 4:4 (2:4)

Branky: Šimůnek, Čermák, Jakab, Heřman

Slavia: Pluhař, Schulz( 58 Hovorka), Žárský, Jakab, Tichý, Mařík( 75 Skuhravý), Čermák( 60 Vávra), Šimůnek( 70 Slezák), Heřman, Kuchta( 65 Havlina), Veselý( 32 Gábor)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Ve čtvrtek jsme předehrávali MU v Pardubicích a chtěli jsme začít aktivně a soupeře dostat od úvodních minut pod tlak. To se nám skutečně povedlo a již ve 4 minutě jsme si vynutili faul za pokutovým územím soupeře a zahrávali volný přímý kop. K míči se postavil Šimůnek a nechytatelnou střelou otevřel skóre zápasu. Poté jsme nepochopitelně 2x chybovali a domácí během 5 minut otočili na 2:1. V 19 min. zahrával Čermák rohový kop, míč proklouzl do domácí branky a srovnali jsme na 2:2. Ve 30 min. pak rozehrál Tichý s Jakabem skvělou kombinační akci a stoper Jakab zvýšil střelou levačkou na 3:2 pro Slavii. O 2 minuty později zahrával záložník Čermák znovu rohový kop a na přední tyči se hlavou prosadil útočník Heřman. Do kabin jsme šli po divoké první půli s dvougólovým náskokem. Hráčům jsme zdůrazňovali, že musí začít 2. poločas znovu aktivně a pokusit se zápas zlomit pátou brankou do domácí branky. K tomu jsme zlepšili hru, dali do hry daleko více pohybu a přesnosti a začali si vytvářet celou řadu brankových příležitostí po krásných kombinačních akcích. Bohužel ani tutovky Kuchty či Vávry nebyly proměněny v gól. A to se nám stalo osudným, neboť po neuvěřitelných individuálních chybách hráčů v defenzívě jsme v závěru inkasovali 2 zcela zbytečné branky a domácím umožnili zápas srovnat na konečných 4:4. Moc mě mrzí, že kluci nedotáhli skvěle rozehraný a v určitých fázích hry i výborně odehraný zápas do vítězného konce. Bohužel stále se opakuje nezodpovědnost u některých hráčů jak v defenzivní činnosti, tak v zakončení, a to nás dnes vyloženě stálo vítězství ve výborně rozehraném zápase. Kluci se rozhodně nemusí stydět za herní projev, ale jejich individuální chyby by se na této úrovni už neměly opakovat. Musíme společně tvrdě pracovat dál a věřím, že přijde zlepšení a dotažený zápas do vítězného konce.

Slavia U16

Pardubice – SK Slavia Praha U16 2:4

Branky: Krejdl, Husenský, Bucha, Novák

Slavia: Toman - Kovařík (65. Souček), Pek, Husenský, Pardubský - Žežulka, Bucha (58. Krištof), Vyleta (50. Lauricella), Vejvar (70. Turyna), Havrda (40. Novák), Krejdl ( 58. Petrák)

Komentář trenéra Milana Titěry: Zápas, který nabídl divákům velké množství šancí na obou stranách, jsme začali průnikem Vejvara, po kterém následoval rohový kop. Buchovi se však rozehrání nepovedlo a soupeř se dostal do rychlého brejku, ze kterého skóroval. Soupeř byl v této fázi zápasu pohyblivější a měl herní převahu. Šance Pardubic jsme ustáli, ale naše hra byla neurovnaná. Od poloviny prvního poločasu jsme hru zlepšili a díky přesnější kombinaci jsme začali více ohrožovat branku domácích. Krejdl po průniku do vápna a křižné střele srovnal na 1:1. V další šanci ho vychytal skvělým zákrokem gólman Pardubic. Několik průniků zaznamenal zprava Vejvar, ale chyběla finální přihrávka. Do vedení nás mohl dostat dvakrát po sobě Vyleta, ale v jasných pozicích tentokrát neuspěl. Do druhého poločasu nastoupili oba týmy s odhodláním strhnout druhým gólem vedení na svoji stranu. Po faulu na unikajícího hráče Slavie, dal vedoucí branku z přímého kopu Husenský. Po dalším faulu, kopal ze strany trestný kop Bucha a centrovaný míč zapadl pod břevno domácího brankaře. Pardubice bojovali o naději dál. S vidinou obratu svých starších spoluhráčů z minulého utkání a po nedůrazu ve vápně dopravili po sérii slabých odkopů míč do sítě Slavie. V posledních dvaceti minutách mohl každý z týmů vstřelit několik branek, ale oba gólmani zachránili spoustu vyložených šancí. Slavii vrátil dvougólové vedení až Novák, který svůj nájezd s jistotou proměnil. V dalších šancích Slavie postupně selhali Krejdl, Novák, Pek a další. Zápas byl zajímavý a náročný až do konce a obě mužstva předvedla vůli po vítězství.

Slavia U15

SK Slavia Praha U15 – Rokycany 5:0 (2:0)

Branky: Stříbrský, Sodoma, Mareš, Navrátil, Schneider

Slavia: Radimský - Kotěra, Straka, Schneider, Douděra (36.Stojka) – Cejnar (48. Samek), Lauricella, Havránek (36. Bielesz) – Stříbrský (Vošta), Sodoma, Mareš (45. Navrátil)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Zápas měl jednostranný průběh ve kterém jsme vstřelili pět branek a nejméně jednou takový počet vyložených šancí jsme neproměnili. Po delší době jsme byli produktivní i ve druhém poločase. Do zápasu naskočilo všech šestnáct nominovaných hráčů!

Slavia U14

SK Slavia Praha U14 - Rokycany U14 10:1

Branky Slavie: David (3x), Čvančara (3x), Pek, Nový, Peričevič, Chocholouš

Komentář trenéra Vasila Boeva: Soupeře na jeho vlastní polovině, drželi balon a kombinovali. Dokázali jsme se prosadit po krásné akci hned ve 3. minutě. Soupeř po chvíli vyrovnal z brejku, po naší kolektivní chybě. To byla jeho jediná střela na naši bránu. Celý poločas jsme do soupeře bušili ale gólově jsme se dokázali prosadit až v poslední minutě poločasu. Ve druhém poločase jsme ještě zvýšili tempo. Hráli jsme pouze před vápnem Rokycan. Vytvářeli jsme si šanci za šancí a dali dalších 8 gólů. Tým pracoval v celém zápase dobře a můžu s ním být spokojený.

Slavia U13

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha U13 5:8

Branky Slavie: Kubiš (3x), Schneider, Mašek, Brojo, Blažíček, Bican

Komentář trenéra Jiřího Petroviče: Vyrovnané utkání, ve kterém jsme kvůli vlastním nepřesnostem dostávali soupeře do hry. V útoku jsme neproměňovali šanci a v obraně nedůsledně zajišťovali při rychlých protiútocích soupeře. Plzeň cítila možnost zisku tří bodů, a proto po celé utkání hrála velmi soustředěně, agresivně a čistě v soubojích. Zároveň byli domácí efektivní před naší brankou. Naše kombinační hra občas skřípala už při jednoduchých přihrávkách a zejména v pokutovém území jsme neměli dostatek klidu při zakončení a větší hlad po gólu.

Slavia U12

FK Viktoria Plzeň U12 - SK Slavia Praha U12 3:26 (1:7, 0:5, 0:10, 2:4)

Branky Slavie: Exner (7x), Gabriel (4x), Hrubeš (3x), Toula (2x), Janovský (2x), Chalupa (2x), Hroník, Kadlec, Starý, Kopáček, Heliman, Kulhavý

Komentář trenéra Martina Hladíka: Po celé utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vysoko vyhráli. Přesto se nám tentokrát nedařila příliš kombinační hra a dopustili jsme se řady nepřesností a laciných ztrát.

Slavia U11

Sešívaní do 11 let se účastnili finále EON cupu.

EON Cup velké finále: 2.místo

Výsledky Slavie: Hradec Králové 4:2, Admira 7:3, Blansko 9:0, Sparta Brno 2:2, ACS Kinder Mures 2:2, ACS Tampa Brasov 3:1, Sparta 1:2, Táborsko 8:1, semifinále Sigma Olomouc 11:5, finále Sparta 4:8.

Komentář trenéra Přemka Jakla: O víkendu jsme v Polné u Jihlavy odehráli jeden z nejlepších turnajů EON Cup - velké finále. Po celou dobu jsme podávali velmi dobré výkony a po zásluze jsme obsadili 2. místo. Odměnou pro nás bylo, že nás pořadatelé vybrali jako poraženého finalistu na velmi dobře obsazený turnaj v Německém Gilchingu.


Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články