Příchod Fernanda Nevese dotažen | SK Slavia Praha
Více

Příchod Fernanda Nevese dotažen

PRAHA/EDEN – Ve středu dopoledne byl dotažen příchod kapverdského obránce Fernanda Nevese. Pětatřicetiletý stoper podepsal ve Slavii smlouvu do 30. 6. 2015.
„Slavia je velký kub. V samotném rozhodování mi pomohla přítomnost Maria Ličky a také trenéra Koubka, kterého znám dobře z Baníku Ostrava. Když mi Slavia dala nabídku, tak jsem neváhal a jsem moc rád, že to vyšlo,“ uvedl stoper z Kapverdských ostrovů.

Neves si už v pondělí zahrál za slávistickou juniorku. „Cítil jsem se dobře. Je fajn hrát s mladými spoluhráči. Komunikace vůbec nevázla, řada hráčů umí perfektně anglicky, těším se na další spolupráci,“ okomentoval Neves svou první zkušenost ze zápasu Slavie.

Už v neděli sledoval Fernando Neves souboj A týmu v Jablonci. „Zápas jsem viděl. Kluci hráli dobře, bojovali, určitě si nezasloužili prohrát gólem v poslední vteřině. Bod si určitě zasloužili,“ hodnotí hráč s přezdívkou Nando nedělní střetnutí.

První utkání A týmu, do kterého může Neves nastoupit, je sobotní 280. derby se Spartou. „Udělám maximum pro to, abych na utkání připravený. Pak už je to jenom na trenérovi, jak se rozhodne,“ uzavřela s úsměvem nová slávistická akvizice.

Fernando Neves, pětatřicetiletý zkušený zadák, působil naposledy dva roky ve francouzském druholigovém Châteauroux. Čeští fanoušci znají tohoto obránce z úspěšného dvouletého působení v Baníku Ostrava, kde Neves spolupracoval právě s trenérem Koubkem, Tomášem Mičolou a Mario Ličkou. 190 cm vysoký Neves má za sebou působen také v tuniské lize, kde získal ocenění pro nejlepšího středního obránce a nejlepšího zahraničního hráče, v Kataru, Švýcarsku (Grasshoppers Curych) nebo Portugalsku. Jako kapitán dovedl kapverdskou reprezentaci do čtvrtfinále Afrického poháru národu na jaře 2013.

Slavii naopak neposílí Alexandar Šofranac, který se z testů vrátil do svého mateřského klubu Mladost Podgorica.  

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články