Výsledky mládeže: Úspěšná bilance z pěti střetů s Plzní! | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Úspěšná bilance z pěti střetů s Plzní!

PRAHA/EDEN - Svátek nesvátek, mladí slávisté změřili síly se svými soupeři i o uplynulém víkendu. Na slavia.cz vám přinášíme souhrn výsledků.
Hned pětice mládežnických týmů Slavie se o uplynulém víkendu střetla s Plzeňskou Viktorií a z celové bilance těchto měření vychází Slavia úspěšně! Tři měření dokázali sešívaní vyhrát, jednou remizovali a jen v jednom ze zápasů byla úspěšnější Plzeň. Prohlédněte si podrobně výsledky všech týmů i s komentáři jednotlivých trenérů.

U19

Devatenáctka si vcelku jasně poradila s Viktorií Plzeň, když se do její sítě trefili Batka, Sodoma a Zdichynec. Svěřenci Martina Poustky jsou po sedmnácti odehraných kolech na čele tabulky o skóre před Spartou, třetí Olomouc ztrácí dva body.

Slavia – Viktoria Plzeň 3:0 (0:0)
Branky: Batka, Sodoma, Zdichynec
Slavia: Soukup, Kadavý, Souček, Pelikán, Rejka (69. Möglich), Prosek (74. Brož), Kodr, Valenta (60. Zdichynec), Mysliveček, Sodoma (79. Vitarigov), Fotr (46. Batka)

Po uplynulém volném víkendu se do soutěžního procesu opět zapojila i sešívaná devatenáctka a v domácím utkání přivítala soupeře z první čtyřky – plzeňskou Viktorii. Od úvodu se hrálo hodně taktické a poměrně vyrovnané utkání. Obě mužstva se snažila o kombinační hru, která často končila díky brzké nepřesnosti už v zárodku samotné a solidně se rozvíjející akce. Zápas se odehrával ve slušném a docela rychlém tempu především od vápna k vápnu s mírnou převahou Slavistů co se držení míče týče. Brankových příležitostí ale moc nebylo, a tak průběžně vítězily obrany nad útoky.

Do 2. poločasu nahradil Oskara Fotra pracovitý Lukáš Batka a byl to právě on, kdo si nejlépe naskočil na kvalitní centr zprava a svým prvním kontaktem s míčem poslal nechytatelně Slavii do vedení 1-0. Tento stav Slavii dostal do sedla a svým aktivnějším pojetím hry se tlačila čím dál víc do útoku, častěji zakončovala a postupem času diktovala nad unaveným soupeřem (plzeňští hráli ve středu juniorskou ligu mistrů proti Bayernu Mnichov) tempo i hru. Druhý gól přidal Jirka Sodoma, který se důrazně prosadil po skrumáži ve vápně Plzně a definitivní podobu výsledku dodal po rychlé přímočaré akci a následném prostřelení hostujícího brankáře Sebastian Zdichynec: 3-0.

U18

Slavia – Náchod 9:0 (3:0)
Branky: 3x Fotr, 2x Kuchta, Batka, Jankto, Bezdička, Routek
Slavia: Otáhal - Routek, Gilian, Broukal, Pelyak - Jankto, Vavrouš (74. Červenka), Kocourek, Kuchta (70. Adaev), Batka (46. Fotr), Bezdička (65. Doležal)

Komentář trenéra Petra Karocha: Soupeř z druhého místa v tabulce s námi přijel hrát otevřený fotbal. Snažil se o vysunutý presink a aktivní obranu po celém hřišti.Značnou iniciativu projevoval i při hře dopředu. Tento otevřený fotbal nám vyhovoval. Mnoho našich akcí s rychlým přechodem do útoku mělo vysokou kvalitu. Naše akce většinou končily velkými šancemi. Některé zůstaly nevyužity. Vysokému skóre pomohla i mnohem kvalitnější hra útočníků, zejména Kuchty, Fotra a Batky.

U17

Viktoria Plzeň – Slavia 3:3
Branky: 1. Heřman, 6. Havlina, 79. Pěnkava
Slavia: Jakimeczko – Hovorka (51. Schulz), Mařík, Husenský, Tichý, Jakab (77. Pěnkava), Čermák, Slezák (69. Gábor), Havlina, Heřman, Veselý

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní zápas v Plzni byl typickým zápasem zcela rozdílných poločasů. V první polovině jsme od začátku dominovali a na soupeře doslova vlétli. Již v 1. min. nacentroval Husenský před branku Plzně výborný míč po zemi a Heřman pohotovou koncovkou vstřelil úvodní branku zápasu. V 6. min. jsme rozehráli další skvělou kombinační akci, tentokrát zacentroval Heřman a útočník Havlina zvýšil již na 2:0 pro sešívané.

Naše jasná dominance pokračovala prakticky po celý první poločas, bohužel bez dalšího gólového efektu. Začátkem druhé půle jsme nepohlídali rohový kop Plzně a domácí zkorigovali hlavou na 1:2. V 60. minutě jsme byli opět nedůslední v našem pokutovém území a Plzeň srovnala ze standardní situace na 2:2.

Nepovedený druhý poločas pak vyústil v 71. min. brankou Plzně na 3:2 a domácí zápas zcela otočili. Na vývoj zápasu jsme rychle zareagovali a na hřiště poslali útočníka Pěnkavu a přešli na hru se třemi obránci vzadu. Po výkopu brankáře Jakimeczka se svým důrazem před brankářem Plzně nakonec prosadil právě střídající Pěnkava a srovnal na závěrečných 3:3.

Ztráta dvou bodů ze hřiště Plzně mě mrzí vzhledem k výborně odehranému prvnímu poločasu, kdy jsme hráli přesně náš útočný a náročný fotbal s vysokým stupněm presinku a tlaku na míč. Hráči si dokázali, že když na hřišti plní to, co umí, tak jsou schopni hrát vynikající moderní fotbal s kvalitní přechodovou fází. Rozhodujícími aspekty zápasu byla řada neproměněných šancí v pevním poločase, nepovedený výkon našeho brankáře a odfláknutý druhý poločas všech hráčů. Přesto mě těší, že hráči před derby se Spartou prokázali slušnou výkonnost a věřím, že v neděli budeme hrát po celý zápas ve větší kvalitě. Kluci na to mají!

U16

Viktoria Plzeň – Slavia 0:2
Branky: 53. Novák, 56. Havrda
Slavia: Toman - Kovařík, Pek, Král, Stropek (50. Souček) - Žežulka (60. Krištof), Bucha (65. Petrák), Lauricella (60. Vyskočil) - Vejvar, Krejdl (50. Novák), Havrda (65. Turyna)

Komentář trenéra Milana Titěry: Na výborně připraveném hřišti ve vesnici Zbůch nás tentokrát přivítal domácí tým Viktorie Plzeň, který se prezentuje hodně otevřeným fotbalem a svoji kvalitou patří určitě výše, než je jeho současné postavení v tabulce. V prvním poločase jsme se o aktivitu na hřišti střídali. Branku soupeře jsme vážněji ohrozili z několika standardních situací, ale zakončení hlavou minulo těsně branku domácích. Po krásné individuální akci se dostal až před brankáře Vejvar, bohužel zakončil prudkou ranou těsně vedle. Před poločasem pronikl do vápna Krejdl a předložil na penaltu volnému Vejvarovi, který netrefil dobře míč a brankář stačil na brankové čáře zachytit. V několika šancích uvnitř vápna se ocitl i Krejdl, který však nezvolil optimální řešení. I Plzeň několikrát ohrozila naší branku, ale většina střel skončila mimo.

Po bezbrankovém poločase jsme se rozhodli pro dvě střídání a oba noví hráči se zapojili do gólové kombinace po ose Souček-Vejvar-Novák. Za několik minut opět předložil ideální přihrávku Vejvar Havrdovi, který vstřelil druhou branku. Poté jsme měli několik šancí navýšit skóre, ale sami proti brankáři neuspěli postupně Havrda, Vejvar, Turyna. Krásnou střelu dokázal domácí gólman vytáhnout Žežulkovi. V závěru byla hra trochu neurovnaná a rychle se střídaly útoky na obou stranách. I přes mnoho neproměněných šancí jsme alespoň dvě situace vyřešili a odvezli si cennou výhru, která je motivací před derby pražských S.

U15

Slavia – Viktoria Plzeň 2:4 (2:1)
Branky: 19. Sodoma, 54. Navrátil
Slavia: Svítil - Cejnar, Straka, Schneider, Bílek - Havránek, Bielesz, Lauricella - Stříbrský, Sodoma, Mareš

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V nedělním dopoledni jsme přivítali mužstvo Plzně a po prvním poločase jsme mohli být spokojeni jak s výsledkem,tak s aktivitou našich hráčů.Počet standardních situací mluví za vše,ale paradoxně jsme ze standardní situace inkasovali branku my.Na začátku druhé půle jsme nedotáhli slibně rozvíjející se příležitosti Stříbrského a Navrátila a přišel trest v podobě vyrovnání.Ve středu hřiště přišel Navrátil o jednoduchý balon a soupeř nás potrestal. Druhou a třetí branku bych rád okomentoval až po shlédnutí videa,ale stoperská dvojice dozajista nemá čisté svědomí.Čtvrtou branku jsme dostali po špatném odkopu našeho brankaře a následném přímém kopu.Chtěl bych soupeři pogratulovat k vítězství,za druhý poločas si ho zasloužil a vyzdvihnou výkon hráče Graicara, který byl v tomto utkání tím rozdílovým hráčem.

U14

Slavia – Viktoria Plzeň 2:1 (1:1)
Branky: Nový, David

Komentář trenéra Vasila Boeva: Předem jsme věděli, že nás čeká jeden z nejtěžších zápasů sezóny. Možna i nejtěžší, a proto jsme se celý týden pečlivě připravovali. Chtěli jsme pokračovat ve vítězné sérii. Musím říci, že jsme viděli vynikající zápas. Oba dva týmy hrály otevřený fotbal nahoru dolů a chtěly vyhrát. První poločas byl naprosto vyrovnaný. Balón se rychle přenášel mezi oběmi brankami. Na začátku jsme měli ve hře trochu navrch my. Kolem 15. minuty se hra vyrovnala a Plzeň udeřila. My jsme zaspali roh a nejmenší hráč soupeře se prosadil hlavou. Naštěstí naši hráči dokázali rychle reagovat a v 18. minutě jsme vyrovnali. David přihrál Novému a ten přesně zakončil. Bezprostředně po tom jsme měli další tutovku, když šel David sám na gólmana, ale neproměnil. V poločase jsme udělali dvě střídání, která nám hodně pomohla. Za druhý poločas musím hráče moc pochválit. Zakousli jsme se do soupeře a nedali mu moc šancí. Přehraváli jsme Plzeň kombinačně, drželi balón a vytvářeli si šance. Bohužel ani ty největší jsme nedokázali proměnit. Nakonec jsme ale byly odměněni vítězným gólem, když náš útočník šel důrazně do souboje s gólmanem a balón skončil v síti. Ještě jednou chci naše hráče pochválit za předvedenou hru, za chuť a vůli po vítězství. Vyhráli jsme proti velice dobrém týmu. Potěšila mě vůle po vítězství a předvedená hra, hlavně ve druhém poločase, kdy jsme byli lepší a přehrávali soupeře.

U13

Tatran Prachatice – Slavia 4:10 (2:4)

U12

Tatran Prachatice U13 – Slavia U12 4:10 (1:4, 1:2, 2:3, 0:1)
Branky: 3x Toula, 2x Gabriel, Linhart, Exner, Kulhavý, Starý, Hroník

Komentář trenéra Martina Hladíka: Proti soupeři, který se koncentroval především na obranou fázi a čekal pouze na brejkové situace, jsme byli zase nuceni po většinu zápasu útočit do zavřené obrany, což se nám dařilo a dokázali jsme si vytvořit velký počet šancí, z nichž většinu jsme bohužel neproměnili. Přesto i tato nízká produktivita stačila na zasloužené vítězství a kluci si zaslouží pochvalu nejen za svůj výkon, ale i za to, jak se dokázali vyrovnat s důraznou a agresivní hrou soupeře.

U11

FK Prachatice U12 – Slavia U11 3:15
Výsledky: 0:5, 0:2, 1:6, 2:2
Branky: Švach 5x, Šmicer, Behenský, Trédl 2x, Šimoník, Višinský, Řečník, Langhamer 1x
Asistence: Prebsl, Šimoník, Labík 2x, Sládek, Behenský, König, Ivoševič, Herink, Šmicer 1x

Komentář trenéra Přemysla Jakla: V zápase jsme podali dobrý výkon,prosazovali jsme se kombinačně i v situacích 1 na 1.Kluci do zápasu vnesli prvky o které se snažíme v tréninkovém procesu.Všichni hráči zaslouží za dnešní výkon pochvalu.

U9

FK Viktoria Žižkov U10 - Slavia Praha U9 7:14
Branky: Toula 6, Pecháček 2, Planka 2, Zán, Čejka, Vondráček, Kruhlyk.

Komentář trenéra Jana Šetky: Proti staršímu soupeři jsme byli rychlejší a bojovnější. Všichni hráči zaslouží za předvedený výkon pochvalu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články