MLÁDEŽ: Devatenáctka roznesla Jablonec, osmnáctka přezimuje na prvním místě | SK Slavia Praha
Více

MLÁDEŽ: Devatenáctka roznesla Jablonec, osmnáctka přezimuje na prvním místě

PRAHA/EDEN - Dorosty U19 a U18 pokračovaly o víkendu úspěšně ve svých soutěžích. Podívejte se i na shrnutí toho, jak si na podzim vedla naše žákovská družstva.
V ligové sezoně pokračuje ještě dorost U19, naopak U18 odehráli poslední utkání podzimu a po vysoké výhře nad Admirou přezimují na čele tabulky. Devatenáctku čeká po výhře nad Jabloncem ještě utkání v Opavě a podzimní sezonu zakončí svěřenci Martina Poustky doma 7. prosince proti Zbrojovce Brno.

U19

Slavia U19 pokračuje v dobrých výkonech a drží se mezi nejlepšími týmy 1. ligy staršího dorostu. Momentálně je na druhé příčce o bod za vedoucí Sigmou Olomouc. V týdnu dohrávali sešívaní odložený zápas 16. kola na půdě Baníku Ostrava a díky brankám Sodomy a Batky přivezli Bot za remízu 2:2. Svěřenci Martina Poustky přitom už o dvě branky prohrávali a Lukáš Batka vyrovnával ve druhé minutě nastavení!

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 2:2 (2:0)
Branky: 32. Szotkowski, 42. Marek – 60. Sodoma, 90. Batka
Slavia: Soukup – Möglich, Souček, Pelikán, Rejka (46. Fialka) – Valenta (88. Novák), Prosek, Brož (56. Nehoda), Mysliveček, Sodoma – Fotr (46. Batka)

O víkendu potom Slavia jasně přehrála Jablonec. Rozhodnuto bylo už v poločase, který červenobílí vyhráli 3:0, ve druhé pětačtyřicetiminutovce pak nasázeli ještě další čtyři góly a nadělili tak Jablonci sedmičku. Dvakrát se trefil Oskar Fotr, který na posledních dvacet minut nahradil na hřišti Lukáše Batku. Slávisté vyhráli v domácím prostředí podruhé za sebou vysokým rozdílem, týden před Jabloncem nasázeli Frýdku-Místku dokonce devět branek.

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 7:0 (3:0)
Branky: 81. a 89. Fotr, 7. Brož, 43. Batka, 45. Pelikán, 78. Valenta, 87. Nehoda
Slavia: Otáhal – Möglich (77. Rejka), Souček, Pelikán, Fialka – Sodoma (58. Nehoda), Brož (77. Vitarigov), Prosek, Mysliveček, Vavrouš (46. Valenta) – Batka (69. Fotr)

U18

SK Slavia Praha – Admira Praha U19 5:1(1:0)
Branky: 8. a 55. Kuchta, 62. Šimůnek, 71. Bezdička, 73. Jankto
Sestava: Keller, Šimůnek, Routek, Gilián, Pelyak (46. Žárský), Jankto, Badocha, Kocourek, Červenka (46. Bezdička), Kuchta (72. Vender), Doležal (67. Adaev)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: V prvním poločase jsme zápasu jasně dominovali, drželi jsme míč, ale byli jsme proti v bloku bránícímu soupeři málo nebezpeční a nedokázali jsme si vytvořit příliš mnoho šancí. Přesto jsme vstřelili v 8. minutě krásnou branku po vydařené akci po ose Kocourek - Červenka - Kuchta. Ve druhém poločase jsme byli stále aktivní, dominovali jsme zápasu a dařilo se nám vytvářet si i více brankových příležitostí, z nichž jsme přidali další 4 krásné branky a poslední podzimní mistrovský zápas jsme tak zaslouženě vyhráli.

U17, U16

Šestnáctce a sedmnáctce skončily ligové soutěže už minulý týden. Slavia U17 je po podzimu na osmém místě tabulky s bilancí pěti výher, čtyř remíz a čtyř porážek.

Šestnáctce se vedlo lépe, zatím je se třemi prohrami, dvěma remízami a osmi vítězstvími na druhém místě tabulky, na vedoucí Spartu ale činí ztráta už sedm bodů. Slavia U16 se může pyšnit nejlepší obranou z celé soutěže, ve třinácti zápasech inkasovali svěřenci trenéra Titěry jen čtrnáct branek.

V uplynulém týdnu týmy Slavie U17 a U16 cestovaly do Ostravy k zápasům semifinálové skupiny Memoriálu Vlastimila Marečka, sedmnáctka ale podlehla 1:5, šestnáctka pak těsně 3:4.

U15, U14

Stejně jako u mladších dorostů skončil soutěžní podzim i pro žákovské týmy U15 a U14. Patnáctka je v tabulce po podzimu druhá se stejným bodovým ziskem jako Sparta jen vinou horšího skóre. Svěřenci trenéra Vyhnala se dvanáctkrát radovali z výhry, jedinou prohru jim připravila Viktoria Plzeň. O víkendu 23. a 24. listopadu se slávistická patnáctka zúčastní halového mistrovství republiky.

Slavia U14 je stejně jako její starší kolegové druhá, s bilancí 11-1-1 ztrácí tým pod vedením trenéra Vasila Boeva na čelo tabulky tři body.

U13, U12

Na čele tabulky je po podzimu tým Slavie U13, který má tříbodový náskok na pražského rivala ze Sparty i díky divokému vítězství 8:7 v derby. Ze třinácti zápasů slávisté všechny vyhráli s celkovým skóre 166:44.

Slavii U12 patří po podzimu třetí místo, tři body za Spartou, kterou ale sešívaní v posledním podzimním kole roznesli 9:2. Ze třinácti zápasů slávistická dvanáctka prohrála jen dva, a to na půdě Písku a v divoké přestřelce s Bohemians 1905, která skončila 6:8.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články