Jsem rád za tolik gólů, těšilo trenéra Šmejkala | SK Slavia Praha
Více

Jsem rád za tolik gólů, těšilo trenéra Šmejkala

PRAHA/EDEN – Juniorka si v utkání s Libercem s chutí zastřílela a po výhře 7:1 se posunula na 2. místo v tabulce. „Můžeme říct, že jsme spokojení,“ pochvaloval si po zápase trenér Daniel Šmejkal.
Trenér Daniel Šmejkal si zápas s Libercem až na úvodní oťukávání pochvaloval. „Musím říct, že se nám utkání povedlo. V prvních patnácti minutách jsme si trochu zvykali na hřiště, pak se nám ale povedlo vstřelit úvodní branku. Následně jsme hráli velmi dobře, což se nám podařilo vyjádřit i nastřílenými góly,“ těšila trenéra první půle.

„Druhý poločas trochu ztratil tempo. Dalo by se ale říct, že se prakticky dohrávalo. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsem moc rád, že se nám povedlo vsítit tolik branek,“ pokračoval spokojeně trenér.

Před zápasem měli sešívaní stejně bodů jako soupeř, takže se nejednalo o lehké utkání. „Liberec není vůbec špatný soupeř. Nám utkání ale, jak se říká, sedlo. Můžeme říct, že jsme spokojení. Ve druhé půli sice úroveň našeho výkonu trochu klesla, ale zhruba od 10. minuty do konce poločasu jsme byli hodně aktivní,“ popsal trenér gólovou pasáž svého týmu.

Nepříjemnou ztrátou je absence Marka Čepeláka, který se chystá na plánovaný lékařský zákrok. „Půjde na operaci menisku. Teď se jedná o termínu,“ objasnil situaci okolo své opory trenér Šmejkal. „Martina Hurku trápí problémy s tříslem. Po půlroce po operaci plotýnky nastoupil Kuba Mac, dva góly jsou pro něj velké povzbuzení,“ věří trenér, který dal na poločas důvěru Pavlu Vyhnalovi.

„Pavel má zlomenou ruku. Už je to čtrnáct dní, tak odehrál poločas, pak jsme ho stáhli,“ pokračoval trenér. Pavel Vyhna si i tak připsal dvě krásné asistence.

Premiéru v juniorce si připsali dorostenci Lukáš Batka a Jan Möglich. „Vždycky, když s námi nejde nikdo z A týmu a vznikne prostor, tak se snažíme hráče posunout. Dnes dostali důvěru právě oni a zhostili se s tím velmi dobře,“ pochválil kouč své mladé svěřence.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články