V neděli poslední venkovní zápas podzimu na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli poslední venkovní zápas podzimu na Slovácku

EDEN – Po reprezentační přestávce se Slavia představí na Slovácku, kde ji čeká poslední venkovní utkání podzimní části sezony Gambrinus ligy. Zápas se hraje v neděli 24. listopadu v 19 hodin.
A jak slávisté využili reprezentační přestávku? „Měli jsme na výběr odjet k nějakému přípravnému zápasu do Německa a nebo zvolit trochu odlišný program, to znamená bez zápasu. Vzhledem k tomu, že si někteří hráči plnili reprezentační povinnosti a další potřebovali doléčit zranění, která si přivodili, tak jsme se nakonec rozhodli, že týden bude věnovaný poměrně objemnému tréninku, u zraněných hráčů aktivní regeneraci. Abychom se dostali do herní pohody a rytmu, tak jsme si na úterý naplánovali modelový zápas, který se dle mého názoru povedl a byl přínosný,“ objasnil trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Před zápasem na Slovácku je situace taková, že mimo hru jsou kvůli zdravotním problémům Milan Bortel, Tomáš Mičola, Martin Dobrtoka a Martin Fenin, pokud jde o hráče do pole, tak jich máme k dispozici osmnáct. Právě reprezentační pauza posloužila k tomu, že se mohli dát někteří hráči zdravotně do pořádku,“ doplnil trenér Slavie.

„Slovácko je mužstvo, které sází v domácím prostředí na velkou bojovnost, mají tam i vysokou podporu fanoušků. Doma hrají velice odvážně, agresivně a soubojově, jejich síla spočívá jednoznačně ve velmi nebezpečných standardních situacích, v dobré křídelní hře a v celkovém nátlaku, který na soupeře vytváří,“ uzavřel Miroslav Koubek.

„Na zápas se Slováckem se všichni těšíme. Jeden víkend jsme teď nehráli, byla reprezentační pauza, takže jsme takoví hladovější. Na Slovácku jsem také působil, byl jsem tam jeden rok a vzpomínám na to jako na příjemné angažmá. Navíc jsem tam potkal svoji budoucí manželku, takže na to nemohu vzpomínat jinak než v dobrém,“ prozrazuje záložník Mario Lička, který věří, že Slavia neodjede z Uherského Hradiště s prázdnou. 

„Zbývají nám dva zápasy, to znamená šest bodů ve hře. Oba zápasy chceme vyhrát, v každém případě budeme hrát na výhru i na Slovácku. Když budeme schopni si vytvořit šance a konečně je proměnit a dát gól, tak věřím, že se nám to povede,“ uzavřel
Mario Lička

Utkání na Slovácku bude řídit rozhodčí Miroslav Zelinka, asistovat mu budou Antonín Kordula a Radek Kotík. Zápas vysílá Nova Sport/TV Fanda. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články