Slovácko využilo naše chyby, my jejich ne, hodnotí trenér Koubek | SK Slavia Praha
Více

Slovácko využilo naše chyby, my jejich ne, hodnotí trenér Koubek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Z vyrovnaného zápasu se spoustou šancí si Slavia odváží vysokou porážku 0:3 – nejhorší pod trenérem Koubkem. Sešívaní přitom mohli už v prvním poločase rozhodnout, kdyby proměnili své příležitosti.
„Slovácko vyhrálo, protože naše chyby využilo. Nebylo jich přitom přehršel a domácí si vyložené šance nevytvořili. Oni ale naše chyby využili, my jejich ne,“ hodnotil trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Paradoxně vzhledem k tomu konečnému výsledku jsme na Slovácku neměli daleko k tomu, abychom uspěli, i když je výsledek nakonec takový, jaký je,“ začal trenér Slavie Miroslav Koubek hodnocení utkání, ve kterém mohli sešívaní minimálně čtyřikrát skórovat, nakonec si ale odvážejí vysokou prohru.

„Vytvořili jsme si několik stoprocentních šancí, hlavně Juhar a Koreš, bohužel to skončilo stejně, jako je u nás v poslední době obvyklé. Zakončili jsme nedůrazně, nepřesně. Pak přišel ale zlomový moment, když byla odpískána penalta, o které jsme dost zprávy, že ta situace byla přinejmenším diskutabilní. To dostalo soupeře do lepšího rozpoložení,“ pokračoval Koubek hodnocením klíčového momentu první půle.

„Začali jsme druhý poločas dobře, měli jsme další šanci Juhara, ten ale z malého vápna trefil jenom brankáře. To nás sráželo a na to jsme doplatili,“ je si vědom trenér Slavie.

„Pak přišla nešťastná situace, kdy Slovácko využilo to, co je jeho předností: Centrovaný míč na vysokého Doška, kterého jsme nepohlídali. Hráli jsme potom na tři útočníky a na tři obránce, hodně ofenzivní postavení, hru téměř vabank, ale pak jsme v situaci na riziko dostali po rychlé akci Slovácka třetí branku. Slovácko vyhrálo, protože naše chyby využilo. Nebylo jich přitom přehršel a domácí si vyložené šance nevytvořili. Oni ale naše chyby využili, my jejich ne,“ pokročoval Miroslav Koubek.

„Kdybychom si šance nevytvářeli, tak bych si myslel, že jsme marní. Máme deset branek, od zápasu v Příbrami si každý zápas vytvoříme čtyři pět šancí, ale nedáváme, jako proti Slovácku. Stejné to bylo třeba i v Plzni. To nás sráží a proto jsme tam, kde jsme. Kombinační složka výkonu není špatná, ale zakončení je ta zakletá věc, která nás sráží,“ zakončil trenér sešívaných. 


Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články