Trenéra Koubka potěšila morálka, herní projev a nasazení | SK Slavia Praha
Více

Trenéra Koubka potěšila morálka, herní projev a nasazení

PRAHA/EDEN – Slavia zakončila podzim výhrou 2:1 nad Libercem. „Značná úleva. To je potřeba přiznat. Když jsme se před zápasem dostali na poslední místo, tak ten motiv byl obrovský. Podařilo se nám porazit Liberec, což je chvályhodné. Mužstvo za výhrou šlo s bojovností a důrazem,“ těšilo po zápase trenéra Miroslava Koubka.
„Byly tam fotbalové kvalitní akce. Mohli jsme ještě nějakou branku přidat. Střídaly se pasáže, kdy někdy byl lepší Liberec, někdy my. Vyšlo z toho vydřené vítězství. Uspokojilo mě spojení morálky, nasazení a herního projevu,“ přidal trenér Miroslav Koubek.

Na poslední místo tabulky trenér nemyslel, i když dodal: „Nikomu do hlavy nevidíte. Určitě se ta myšlenka vkrádala, my jsme ji ale co nejvíce zaháněli. Bylo nutné zachovat klid, nepanikařit. Abychom stres dostali pryč, pracovali jsem hodně na psychické stránce,“ vysvětloval trenér Slavie.

V utkání se s hráčskou kariérou loučil kapitán Karol Kisel. Že se mohl kapitán rozloučit vítězstvím, trenér potěšilo. „Karol mi před zápasem říkal, že se nechce za žádnou cenu loučit prohrou. Snažil se to přenášet na mužstvo. Z hlediska motivačního působení na mužstvo to moc pomohlo,“ přiznal trenér. Kiselova rozlučka tak po té Vaniakově, Vlčkově a Hubáčkově byla konečně vítězná.

„Také jedna z posledních vět, co jsem klukům před zápasem říkal bylo, že to přece Karolovi nepokazíme, že hrajeme i za něj, za kamaráda,“ pokračoval trenér Koubek, který nad nasazením Kisela do základu nepochyboval.

„Byla to otázka výkonnosti, ne zásluh. Před tím měl nějaké výpadky v tréninku, teď zase potrénoval a bylo vidět, že je výkon šel nahoru. Nebylo vůbec pochyb, že by neměl jít do základu. Mužstvo ho potřebovalo jako plnohodnotného hráče. A ještě bude hodně scházet,“ má jasno trenér.

Slavia se tak dostala na jedenácté místo, na kterém stráví zimní přestávku. „Teď bych ale docela rád pokračoval. Vítězství mužstvu pomohlo. Ale je konec, pauza. Musíme pokračovat na zlepšení útočné fáze. Razance, agresivita, jít za gólem. Takový typologie hráčů nám trochu schází. V koncovce jsme měli být nebezpečnější, agresivnější. Obranná fáze mužstva je dobrá,“ popsal trenér cíle do zimní přípravy.

Zároveň se má ale Miroslav Koubek stále na pozoru. „Hrajeme o záchranu. Tato výhra na tom nic nemění. To ani náhodou, bude to ještě dlouhá a trnitá cesta,“ má jasno kouč.

Jak je tedy zatím se svým působením u sešívaných spokojený? „Čekal jsem, že můžeme mít více bodů. Chybí mi tři, čtyři bodíky. Všechny zápase vem čer, ale proti Brnu jsme netrefili prázdnou bránu, v Plzni při Proškově šanci to samé. Tlak by byl daleko menší,“ otočil se Koubek za skončeným podzimem.

„Když jsme nedali gól, když v brance stojí brankář, to se dá ještě pochopit, ale když ho nedáme před prázdnou brankou, to mě mrzí,“ porkačoval s mírným úsměvem na rtech trenér. „Dnes už jsme si ale štěstí vybrali,“ přiznal kouč.

Nejlepším střelcem Slavie na podzim se nakonec stal Martin Juhar. „Dal čtyři góly. Na hrotu hrál až od utkání v Plzni, takže prakticky ze šesti zápasu. Samozřejmě může vyhrávat více soubojů, být agresivnější, ale svou rychlostí se do toho dostane. Pak záleží na tom, jestli ten gól dá, nebo ne...,“ zakončil slávistický trenér.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články