Slávisté navštívili trénink FC Háje Jižní město | SK Slavia Praha
Více

Slávisté navštívili trénink FC Háje Jižní město

PRAHA - Atmosféra připomínající prvoligové tréninkové jednotky, děti i trenéři dychtící po nových informacích a zkušenostech, ale i usměvaví zástupci SK Slavia Praha, tak vypadal úterní den v pražských Hájích. Tradiční klub Gambrinus ligy se zapojil do projektu Pražského fotbalového svazu Tour de Club. Spojení „menšího“ a „většího“ celku znovu přineslo skvělý den, který byl přínosem pro oba tábory.
„V úterý nás navštívili trenéři a hráči áčka Slavie Praha v rámci projektu Tour de Club. Předvedli nám ukázkový trénink u ročníků 2004 a 2001. Akce měla přínos jak pro děti, pro které to byl zážitek zatrénovat si s ligovými hráči, tak i pro trenéry, kteří se mohli podívat na skladbu tréninku dětí ligového oddílu,“ prozradil Otmar Mansour, organizační a sportovní manažer mládeže FC Háje Jižní Město.

Co všechno se na hrací ploše odehrálo? „Připravili jsme si tréninkovou jednotku pro ročníky 2001 a 2004, do které se aktivně zapojili i hráči A týmu Ondřej Petrák a Martin Dostál. Celá akce se povedla a byli jsme moc rádi, že jsme se takového projektu mohli účastnit. Tréninkovou jednotku jsem vedl já a Michal Novák, trenér Slavie U10,“ vysvětlil Přemysl Jakl, šéftrenér přípravek SK Slavia Praha.

V FC Háje Jižní Město panovala s dalším dílem projektu Tour de Club velká spokojenost. Nejvíce však na tvářích malých fotbalistů. Všichni pozorně poslouchali rady zkušenějších hráčů a trenérů a v praktické části se zaměřili na tréninkový proces, který praktikují vyslanci prvoligového celku.

„Ukázka proběhla i před zraky rodičů přípravek, kteří mohli vidět, že tréninky jsou u nás velmi podobné, zaměřené hlavně na práci s míčem a různé formy her. Tyto akce určitě mají svůj velký význam a věřím, že v budoucnu budou čím dál tím početnější,“ dodal Otmar Mansour, organizační a sportovní manažer mládeže FC Háje Jižní Město.

A proč si Slavia vybrala zrovna FC Háje Jižní Město? „Máme okruh několika menších pražských klubů, se kterými na úrovni mládeže dlouhodobě spolupracujeme, takže volba byla jasná," vysvětlil manažer slávistické mládeže Karol Kisel.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články