Slávisté U13 jsou halovými mistry republiky! | SK Slavia Praha
Více

Slávisté U13 jsou halovými mistry republiky!

PRAHA/KLADNO – Slávisté U13 se stali halovými mistry republiky! Na závěrečném turnaji v Kladně prohráli jediný z pěti zápasů a zaslouženě skončili před Ostravou a Hradcem Králové na první příčce!
Slávisté ročníku 2001 postupně porazili, Hradec Králové, Spartu a Ostravu, jedinou porážku si připsali na počátku turnaje s brněnskou Zbrojovkou. V posledním zápase pak slávisté rozstříleli Viktorii Přerov třinácti brankami a pojistili si titul halových mistrů republiky!

Výsledky:

Slavia – FC Zbrojovka Brno 2:5 (Mašek, Zeronik)
Slavia – FC Hradec Králové 4:1 (Zeronik 2, Hošek, Mašek)
Slavia – AC Sparta Praha 5:3 (Zeronik 3, Mašek, Vlček)
Slavia – FC Baník Ostrava 3:0 (Vít 2, Zeronik)
Slavia – 1.FC Viktorie Přerov 13:2 (Walter 3, Zeronik 3, Martinec 2, Blažíček, Hošek, Jaroš, Mašek, Vlček)

Konečné pořadí:

1. SK SLAVIA PRAHA
2. FC BANÍK OSTRAVA
3. FC HRADEC KRÁLOVÉ
4. FC ZBROJOVKA BRNO
5. AC SPARTA PRAHA
6. 1.FC VIKTORIE PŘEROV

„Tradičně jsme se jako mladší žáci přihlásili do Halové sezóny pořádané FAČR, kde do finálového kola postoupila tři nejlepší mužstva z Čech a tři z Moravy. Nejdříve jsme prošli kvalifikační skupinou, kterou jsme vyhráli. Nejtěžším soupeřem v této kvalifikační skupině byla Bohemka, se kterou jsme remizovali a o postupu následně rozhodovalo skóre, které jsme ale měli jednoznačně vyšší,“ popisoval cestu Slavie U13 na halové mistrovství republiky trenér Jiří Petrovič.

„Finálový turnaj se konal ve sportovní hale v Kladně. Prvním soupeřem byl vítěz Jihomoravské skupiny Zbrojovka Brno. Bohužel jsme do tohoto zápasu nenastoupili vůbec zodpovědně, chyběl nám jakýkoliv pohyb bez míče, obranná činnost téměř neexistovala, klukům se vůbec nechtělo hrát. To bylo proti výborně hrajícímu Brno jednoznačně málo a po několik minutách jsme prohrávali už od čtyři branky. Soupeř si zápas pohlídal a zaslouženě zvítězil,“ pokračoval trenér Petrovič prvním zápasem turnaje.

„Po důrazné domluvě v kabině jsme doufali, že se náš výkon zvedne a kluci začnou hrát ve větším pohybu a s větším nasazením. Bohužel ani v první polovině druhého zápasu s Hradcem Králové se hra nezlepšila, proto jsme sáhli k mnoha změnám a sestavu úplně překopali. To nám pomohlo v držení míče, vytvoření tlaku a střeleckých příležitostí. Některé z nich jsme využili a Hradci tak vstřelili čtyři branky,“ popisoval trenér slávistické třináctky.

„Ve třetím zápase jsme sehráli derby se Spartou. Jako vždy se od první minuty hrálo nahoru dolů, bylo vidět, že oba týmy chtějí zvítězit. Skóre se neustále přelévalo z jedné strany na druhou, nicméně my jsme byli důraznější v zakončení a proto jsme derby zvládli vítězně. Z tohoto zápasu jsme se dále odrazili k lepším výkonům. Předposlední zápas jsme sehráli s výborně hrajícím Baníkem Ostrava. Na začátku se hrál vyrovnaný zápas, nás ale dostala do vedení chyba gólmana, kdy ztratil míč při svém výjezdu a my jsme skórovali přes polovinu hřiště do prázdné branky. Ta samá situace se opakovala o chvilku později a bylo rozhodnuto,“ mrzel Jiřího Petroviče zápas se slezským soupeřem.

„Vítězství na turnaji jsme drželi ve svých rukách, museli jsme ale v posledním zápase porazit soupeře z Přerova. Kluci vstoupili do utkání raketově, po třech minutách jsme vedli 5:0 a bylo rozhodnuto. Celkově bylo finále Halové sezóny velmi vyrovnané, odehráli jsme opravdu pět velmi kvalitních a těžkých utkání. O to víc nás těší celkové vítězství. Byla škoda, že jsme turnaj nezačali ideálně, kluci ovšem prokázali psychickou sílu a z počátečních nezdarů se oklepali. I to jsou pro ně další cenné zkušenosti. Nejlepším střelcem tohoto finále se stal náš Jakub Zeronik s deseti brankami,“ zakončil trenér Slavie ročníku 2001.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články