Ondřej Petrák odchází do bundesligového Norimberku | SK Slavia Praha
Více

Ondřej Petrák odchází do bundesligového Norimberku

PRAHA – Ondřej Petrák na jaře už slávistický dres oblékat nebude. Brzy dvaadvacetiletý záložník přestupuje do bundesligového Norimberku. S prozatím sedmnáctým klubem německé Bundesligy podepsal víceletý kontrakt.
„K dotažení jednání o přestupu došlo v úterý 7. ledna a obě strany se dohodly, že podrobnosti transferu nebudou zveřejňovat,“ uvedla ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

„Ondra dostal velmi dobrou nabídku, bundesliga je pro něj velkou výzvou, ve které jsme mu nechtěli bránit. Zahrát si německou ligu, která je jednou z nejkvalitnějších soutěží v Evropě, je snem každého profesionálního fotbalisty,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Další ze slávistických odchovanců dostane šanci prosadit se ve velmi dobré lize, což je skvělou vizitkou pro celý klub. Ondrovi přejeme v novém působišti co nejvíce sportovních i osobních úspěchů a při návratu z ciziny ho ve Slavii rádi uvítáme,“ dodal Karol Kisel.

Ondřej Petrák působil v A týmu Slavie tři roky. „Slavia je samozřejmě klubem mého srdce. Byl jsem tady od deseti let, to ve vás nechá velkou stopu. Dostal jsem nabídku, kterou jde jen těžko odmítnout,“ vysvětluje Ondřej Petrák.

„Angažmá v Norimberku vidím jako obrovskou šanci pro svou další fotbalovou kariéru. Chtěl bych poděkovat jak fanouškům za skvělou podporu během těch tří let v áčku, tak vedení Slavie a celému klubu za šanci, kterou jsem tu dostal,“ pokračoval Petrák, který se v Německu potká s dvěma bývalými slávisty Adamem Hlouškem a Tomášem Pekhartem.

„Věřím, že mi kluci na začátku pomůžou. Určitě je to pro mě lepší. Navíc Adama znám ze Slavie velmi dobře,“ doufá Petrák, jehož teď už bývalí spoluhráči budou muset na jaře bojovat bez něj.

„Jsem přesvědčený, že jaro bude pro Slavii úspěšnější než podzim. Snad se co nejdříve zachrání a bude se tak moci soustředit na pohár, ve kterém mají kluci velkou šanci. Určitě budu Slavii nadále pozorně sledovat,“ zakončil Ondřej Petrák.

Ondřej Petrák se narodil 11. března 1992. Do Slavie přišel ve svých deseti letech a v osmnácti už nakoukl do ligového áčka. Postupem času se z něj stal klíčový muž sestavy a pravidelně sbíral nejvíce odehraných minut v sezoně. Ve Slavii odehrál Petrák 62 ligových zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. Od patnácti let patřil do všech reprezentačních výběrů, aktuálně je členem reprezentace do 21 let, kterou čeká v roce 2015 domácí mistrovství Evropy.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články