Vysoká výhra na Kanárech: Trefil se Necid, Piták i Souček | SK Slavia Praha
Více

Vysoká výhra na Kanárech: Trefil se Necid, Piták i Souček

TENERIFE - Slavia absolvovala v úterý večer první tréninkový zápas na kondičním soustředění na Kanárských ostrovech. S místním celkem Buzanada si sešívaní poradili 5:0, když dvě branky vstřelil už v prvním poločase Martin Juhar. O zbytek se pak postarali nováčci.
Slávisté nastoupili se dvěma rozdílnými jedenáctkami na oba poločasy a gólově úspěšnější byla ta první. Hned ve třetí minutě šli slávisté do vedení díky střele Martina Juhara, do přestávky pak přidali branky ještě navrátilci Piták s Necidem (ten se trefil "klasicky" hlavou) a účet první půle uzavřel svým druhým gólem Juhar.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal trenér Koubek novou jedenáctku, ve které vedle Radka Černého v brance, Dobrotky a Dostála v obraně a Koreše v záloze nastoupili mladí hráči včetně úplných nováčků v A-týmu stopera Součka a záložníka Mensaha. A byl to právě Tomáš Souček, který čtyři minuty před koncem uzavřel účet zápasu na konečných 5:0. Jen necelou minutu předtím měl soupeř po faulu ve vápně velkou šanci zaznamenat alespoň jednu branku, Radek Černý ale ukázal, že nejen Rakovan umí letos chytit penaltu.

"Sehráli jsme dobré utkání proti dobrému soupeři, který hrál typický rychlý a agresivní španělský fotbal. I když hrají nižší soutěž, byli na balonu velmi silní," komentoval utkání z Tenerife vedoucí mužstva Stanislav Vlček.

"Myslím, že trenér může být spokojený se zodpovědným přístupem hráčů i předvedenou hrou," dodával Vlček.

CD Buzanada - SK Slavia Praha 0:5 (0:4)

Branky: 3. a 30. Juhar, 7. Necid, 24. Piták, 86. Souček
Slavia 1. poločas: Rakovan - Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička - Piták, Vošahlík, Juhar - Necid
Slavia 2. poločas: Černý - Dostál, Souček, Dobrotka, Tusjak - Kolařík - Koreš, Hrubý, Bazal, Mensah - Vyhnal

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články