První zásah pro Mensaha, Slavia rozstřílela San Lorenzo | SK Slavia Praha
Více

První zásah pro Mensaha, Slavia rozstřílela San Lorenzo

TENERIFE - Sešívaní v rámci kondičního soustředění na Kanárských ostrovech vyplnili druhý večer po sobě tréninkovým utkáním proti místnímu týmu. Celek San Lorenzo porazili vysokým rozdílem, poprvé se v sešívaném trefil nováček Joseph Mensah.
Slávisté opět nastoupili se dvěma rozdílnými jedenáctkami, ve kterých byli zkušení hráči "namíchaní" s mladíky a nováčky. Ve druhém poločase se tentokrát do branky místo Radka Černého postavil Kamil Čontofalský, Namísto Josefa Bazala odehrál 45 minut Václav Prošek. "Václav Prošek do úterního zápasu nezasáhl, protože jsme chtěli vidět v akci Josepha Mensaha, který hrál právě na jeho postu," vysvětloval po utkání vedoucí týmu Stanislav Vlček. "Ze stejného důvodu dnes nenastoupil Josef Bazal, na lavičce zůstal sedět i Petr Kolařík, kterého při tréninku tahal sval," dodával Vlček.

Větší porce branek nakonec stejně jako v úterý padla v první půli, ve které se třemi góly blýskl Štěpán Koreš, dva zásahy přidal stejně jako včera Martin Juhar. Ve druhé půli se rovněž dvakrát trefil Pavel Vyhnal a svoji první radost z gólu v červenobílém si mohl užít i Joseph Mensah. Podruhé ve dvou zápasech skóroval i stoper Tomáš Souček.

"Opět můžeme být s přístupem hráčů a hrou spokojení," zopakoval Stanislav Vlček stejné hodnocení, jako po předchozím utkání. "Nikdo se taky nezranil, což je určitě důležité. Ve čtvrtek nás ráno čeká místo tréninku vyplavání, protože po zápase už na přílišnou regeneraci nezbyl čas. Odpoledne pokračujeme s klasickým tréninkem, na programu je i běh po pláži," popisoval vedoucí mužstva následující program A-mužstva.

"V úterý a ve středu jsme si přípravu zpestřili i dvěma ukázkami na videu, sledovali jsme zápasy Premier league, konkrétně Chelsea. Trenéři se také byli podívat na všechny tři tréninky Evertonu, který se připravuje ve stejném areálu jako my," připomněl ještě Vlček nečekané oživení kondičního soustředění.

UD San Lorenzo - SK Slavia Praha 0:13 (0:8)

Branky: Koreš 3, Juhar 2, Vyhnal 2, Prošek, Necid, Gecov, Mensah, Vošahlík (z pen.), Souček
Slavia 1. poločas: Rakovan - Dostál, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Piták - Koreš, Prošek, Juhar - Necid
Slavia 2. poločas: Čontofalský - Nitrianský, Souček, Dobrotka, Tusjak - Šimeček, Lička - Hrubý, Mensah, Vošahlík - Vyhnal

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články