Trenér Koubek: Cením si vůle po vítězství | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek: Cením si vůle po vítězství

ANTALYA/LARA - Slávisté porazili v prvním utkání v Turecku maďarský Haladás 3:2. I když v zápase vedli už 2:0, museli o výhru nakonec bojovat v závěru. „Cením si toho, že jsme za tím tvrdě šli," komentoval po utkání trenér Koubek.
„Soupeř byl technicky zdatný, pohyblivý a hlavně výborný v přechodu do útoku. My jsme se prosazovali dobrou kombinační hrou, vytvořili jsme si určitě více šancí než na tři branky. Nepodařilo se nám to dotáhnout,“ litoval trochu trenér Miroslav Koubek.

„Naopak jsme se soupeři umožnili lacině skórovat. První branka padla ze zbytečné penalty. Gól na 2:2, to byla přímo kategorie vlastní branky. Martin Juhar si nevšiml, že za ním nabíhá hráč a dával malou domu,“ popsal kouč dva obdržené góly.

Vyrovnání Haladásu byl tak zbytečným zádrhelem, „Soupeři jsme dali dva dárky, čímž jsme si zápas zkomplikovali. Nicméně vítězství je zasloužené. Myslím si, že jsme byli vyspělejším týmem,“ líčil trenér, kterého potěšilo, že jeho svěřenci za výhrou šli až do konce.

„Cením si toho, že i když si to mužstvo zkomplikovalo, že jsme dokázali vyhrát a tvrdě jsme za tím šli. Nakonec jsme toho krásnou brankou po ose Piták - Prošek docílili. Pozitivum je právě vůle po vítězství,“ pochválil trenér svůj tým.

V utkání Slavia tolik nestřídala, což bylo dopředu naplánované. „Byl to záměr. Rozjet herní soustředění se sestavou, která má blíže základu, aby už kluci hráli delší úseky než poločasy. V příštích dvou zápasech k určité rotaci zase dojde. Pokud všechno půjde podle plánu, tak na závěr zase bude hrát sestava, která už by se mohla blížit ligovému základu,“ zakončil trenér své první turecké hodnocení.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články