Vladimír Šmicer se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Vladimír Šmicer se vrací do Slavie

PRAHA/EDEN - V neděli 30. března ráno se k A-týmu připojí Vladimír Šmicer, jedna z největších postav klubu v posledním období i celé historii. Zhruba 4 a půl roku poté, co odehrál svůj poslední mistrovský zápas v červenobílém dresu, předstoupí před hráče v pozici asistenta trenéra Alexe Pastoora.
„Vláďa Šmicer má mnoho zkušeností, působil ve velkých evropských klubech, k tomu zná českou mentalitu a může být hodně nápomocný. Věříme, že svoje zkušenosti dokáže předat našim hráčům a pomoci v současné situaci. Navíc je to velký slávista a přesně nám zapadá do koncepce rozvoje klubu v dalším období. Věřím, že přinese i pověstné štěstí, které ho provázelo po celou úspěšnou kariéru. Jsme rádi, že je Šmíca zpátky,“ řekl k návratu Vladimíra Šmicera do Edenu sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Nerozhodoval jsem se dlouho, nabídka přišla včera a dnes jsme se domluvili. Už dříve jsem byl v kontaktu s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem, bavili jsme se o fotbale a o Slavii. Když mě včera kontaktoval Karol Kisel s nabídkou, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu,“ uvedl Vladimír Šmicer, který byl u všech tří mistrovských titulů v novodobé slávistické historii.

„Slavia mě vychovala pro velký fotbal a teď přišel čas, abych jí to vrátil. Situace není jednoduchá, čeká nás ještě devět ligových zápasů plus pohár, ale já jsem měl vždycky vítěznou mentalitu a snad se mi podaří ji na hráče přenést,“ pokračoval dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy.

„Samozřejmě, že hru týmu podrobně sleduji. Bylo tu v poslední době hodně změn, měnili se hráči i trenéři. A když je hodně změn, těžko se něco buduje. Musíme se stabilizovat a odrazit. Mrzí mě, když vidím, jak se ofenzíva hrozně nadře na každý gól. V tomhle bych chtěl s hráči mluvit, pomoct a poradit,“ uzavírá Vladimír Šmicer.

Vladimír Šmicer působil jako hráč ve Slavii v sedmi prvoligových sezonách. Kromě toho hrál za Racing Lens, FC Liverpool a Girondins Bordeaux. Má trofeje pro vítěze Ligy mistrů a Poháru UEFA a je dvojnásobným vítězem Superpoháru.

Na klubové scéně vyhrál francouzskou Ligue 1, FA Cup a 3x českou Gambrinus ligu. Se Slavií došel až do semifinále Poháru UEFA v roce 1996. V témže roce získal stříbrné medaile na EURU s českou reprezentací, v roce 2004 pak bronzové.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články