V pátek ve 20:15 přivítá Slavia Příbram | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve 20:15 přivítá Slavia Příbram

PRAHA/EDEN – V pátek od 20:15 čeká Slavii další důležité ligové utkání. Tentokrát sešívaní přivítají v Synot Tip Areně v Edenu Příbram a budou chtít navázat na zisk tří bodů z vršovického derby. „Chceme ale hrát útočněji,“ shodli se kapitán Karel Piták se stoperem Michalem Smejkalem.
Mezi 26. a 27. kolem měl trenér Pastoor pro práci s týmem jen čtyři dny. „Tým je v dobré formě, po vítězství nad Bohemkou získal sebedůvěru. Viděli jsme utkání v Příbrami se Znojmem, takže víme, jak soupeř hraje, a jak musíme hrát my. Příbram hraje na rychlé protiútoky, využívá standardní situace. Jsme na zápas připraveni,“ věří před důležitým duelem trenér Alex Pastoor.

Před zápasem s Bohemians kouč mluvil o tom, že je jedno, jak tým hraje, v současnosti je důležitý zisk bodů. Jak tomu bude v pátek? „Když hrajeme dobře, šance na výhru je větší. Ale pokud bych si v naší situaci měl vybrat mezi dobrým fotbalem a ziskem bodů, zvolím body. Je ale zřejmé, že se budeme snažit hrát co nejlépe, jak to jen půjde. Je také jasné, že proti Bohemce jsme v první půli byli mnohem lepší, než v té druhé. Víme tedy, na co bychom chtěli navázat,“ pokračuje slávistický trenér.

Marodka se realizačnímu týmu znatelně vyprazdňuje, stále ale bude chybět jeden z tahounů. „Boudjemaa ještě nebude k dispozici. Stejně jako Ritchie. Vošahlík je vykartovaný a máme dlouhodobé marody v Mičolovi a Vyhnalovi. Neves je zpět a zbytek týmu je k utkání také připraven,“ objasňuje zdravotní situaci kádru trenér.

Slavia získala před týdnem důležité tři body, ale trenér upozorňuje, že jeho tým ještě čeká těžká práce. „Jak jsem říkal před zápasem s Bohemkou, zbývá nám do konce pět finálových duelů. Máme za sebou úspěšně první a jsou před námi další čtyři velmi důležité a těžké zápasy. Výhra nad Bohemkou je dobrý start, ale já chci, aby měl tým takový charakter, abychom vyhráli všechna zbývající utkání,“ dodal rezolutně trenér Slavie.

V minulém kole se těsně po přestávce vrátil po zranění do hry i kapitán Karel Piták. Jak vidí páteční duel se středočeským soupeřem? „Je to pro nás další velmi důležité utkání. Musíme potvrdit získané tři body na Bohemce a zároveň i zlepšit výkon, abychom vydrželi hrát aktivně celých devadesát minut. Ale opět pro nás bude nejdůležitější zisk tří bodů,“ má jasno ofenzivní záložník.

Bodový zisk proti Příbrami by Slavii velmi pomohl ve hře o záchranu. „Chceme uspět za každou cenu. Víme, že potřebujeme ještě minimálně dvakrát vyhrát, ale samozřejmě bychom chtěli vyhrát všechna zbývající utkání. Budeme se o to snažit,“ komentuje Piták.

Podle kapitána tak bude chtít Slavia podat jiný výkon než před týdnem ve druhé půli. „Tam bylo vidět, že chceme uspět za každou cenu. Stáhli jsme se, vybojovali jsme to. Proti Příbrami budeme chtít hrát určitě útočněji,“ přidal slávistický kapitán, který už je stoprocentně zdravý. „Sval drží a věřím, že to bude dobré do konce sezony,“ doufá Piták.

V obraně patří mezi stabilní hráče Michal Smejkal, jak vidí duel s Příbramí?„Očekávám podobné utkání jako s Bohemkou. Bude to velký boj, Příbram bude spoléhat na brejky a standardní situace,“ myslí si Smejkal, jehož obranná čtveřice podala ve vršovickém derby téměř bezchybný výkon.

„Není to jen o obraně, je to o hře celého týmu. Je pravda, že na Bohemce jsem gól nedostali, což je super, ale druhou půli bych viděl trochu jinak. Hodně jsme zalezli a co se týče přechodové fáze, tak to nebylo ideální,“ ví slávistický stoper.

V pátek bude tedy hrát Slavia jinak? „Rozhodně. Musíme se opět prezentovat bojovným výkonem. Ale tím, že hrajeme doma, tak musíme být dopředu odvážnější, musíme se víc tlačit do vápna a do gólu,“ zakončil vysoký obránce.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články