Výsledky mládeže: Devatenáctka navýšila náskok a ve středu jede do Olomouce | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka navýšila náskok a ve středu jede do Olomouce

PRAHA - Devatenáctka porazila Most 3:1 i bez řady reprezentantů do 18 let, a protože Olomouc remizovala v Českých Budějovicích, mají sešívaní aktuálně náskok na čele tabulky čtyři body. Ve středu čeká tým Michala Petrouše velmi důležitý duel právě na hřišti druhé Olomouce.

U19

Slavia U19 – Most U19 3:1 (1:0)
Branky Slavie:
Broukal, Fialka, Kuchta
Slavia: Soukup – Möglich, Broukal, Maršálek, Fialka – Brož, Souček – Zdichynec (68. Vavrouš), Mysliveček (82. Novák), Vitarigov (56. Kuchta) - Sodoma

Komentář trenéra Michala Petrouše: Úvod utkání nám vyšel tentokrát podle představ. Soupeře jsme zatlačili a hned v prvních patnácti minutách jsme si vytvořili několik slibných situací, které volaly po brance. Snad ještě v první minutě utkání zakončoval ze střední vzdálenosti Souček. Bohužel jeho střela skončila na břevně. Poté soupeře podržel vynikající gólman, který zneškodnil několik vyložených šancí. Ve druhé polovině poločasu se osmělili i hosté, kteří několikrát zaměstnali naši obranu. Především hrotový útočník dělal naší obraně mnohdy problémy hlavně svou rychlostí a přímočarostí. Když už se blížil konec prvního poločasu, tak se nám po rohovém kopu podařilo vstřelit branku D.Broukalem.

Druhý poločas se hrál ve stejné režii jako první. Rozhodující moment přišel v polovině druhého poločasu, kdy T.Souček rychle rozehrál standardní situaci. Bohužel přímo na nohu soupeři, který okamžitě založil rychlý protiútok, po němž se hráč Mostu řítil z půlky hřiště sám na branku. V poslední chvíli, ale zakročil vracející se M.Brož, který skluzem zneškodnil jasnou gólovou šanci po příkladné definzivní činnosti. Vzápětí přišel nejhezčí moment utkání, kdy si L.Fialka navedl ze své pozice levého obránce míč na střed hřiště a pravou nohou vymetl šibenici. Opravdu krásná branka! Poté byl vyloučen hráč Mostu, a tak se zdálo, že utkání budeme mít pod kontrolou. Bohužel po standardní situaci soupeře jsme inkasovali branku a najednou utkání bylo znovu otevřené. Hráči Mostu se semkli a vůbec nebyla znát naše početní převaha. Uklidnění přinesla až branka Honzy Kuchty po přímočaré kombinaci s J.Sodomou středem hřiště, kdy suverénně proměnil samostatný nájezd křižnou střelou do protipohybu brankáře Mostu a tím pečetil konečný výsledek na 3:1.

U18

Slavia U18 - TJ Svitavy 4-2 /2-2/
Branky Slavie:
Kuchta, Červenka, Pecháček a Bezdička
Slavia: Jakimeczko - Červenka (55. Badocha), Broukal, Gilián, Pěnkava - Kocourek, Pecháček, Vavrouš - Bezdička, Kuchta (46. Adaev) - Doležal (46. Kubec)

Komentář trenéra Petra Karocha: Utkání z naší strany příliš povedené nebylo. Hráli jsme díky zraněním ve velmi kombinované sestavě a někteří hráči měli již v nohách i hlavách zápasy za U19 resp. za U17. Soupeř většinu sil věnoval důkladnému bránění před vlastním pokutovým územím. Naše kombinační hra neměla rychlost, ani přesnost a byla málo účinná. Čtyři vstřelené branky byly nádherné (dvě hlavičky a dvě krásné střely), bohužel mezihra tak dobrá nebyla.

U17

Hradec králové - Slavia U17 2:2 (1:0)
Branky Slavie:
71. Pěnkava, 78. Veselý
Slavia: Toman - Schulz (25.Tichý), Husenský, Jakab, Šimůnek – Badocha, Mařík, Čermák - Havlina (55. Gábor), Heřman (55. Pěnkava), Veselý

Komentář trenéra Petra Karocha: Začátek zápasu byl v naší režii. Soupeře jsme přehrávali kombinační hrou i pohybem. Vytvořili jsme si i tři brankové příležitosti, které , ale vyřešil brankář soupeře. Hradec šel do vedení těsně před přestávkou, kdy našemu golmanovi ve skrumáži vypadl míč z rukou a soupeř ho doklepl do branky. Náš krátký útlum trval i po přestávce a Hradec po akci z naší pravé strany zvýšil na 2-0. Naše hra se postupem času zkvalitňovala a dostávali jsme domácí fotbalisty pod tlak, z kterého snižoval Jakub Pěnkava na 2-1. V 76. minutě po druhé žluté musel opustit hřiště V. Tichý a my dohrávali v oslabení. Dvě minuty před koncem po rychle rozehraném přímém kopu srovnaval skore Lukáš Veselý.

U16

Hradec Králové – Slavia U16 0:5 (0:3)
Branky Slavie:
8. Novák, 26. vlastní, 30. a 48. Sodoma, 56. Vejvar
Slavia: Přibyl, Krejdl, Pek, Stropek (41. Vyskočil), Pardubský, Král, Bucha (60. Vyleta), Souček (64. Petrák), Vejvar, Novák (57. Kovařík), Sodoma

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Zápas se mi hodnotí velmi pozitivně. Klukům se totiž podařilo navázat na povedené utkání z minulého kola proti Liberci a opět byli jednoznačně lepším týmem na hřišti. Již v 8. min. jsme předvedli nádhernou kombinační akci, na jejímž konci byl útočník Novák, který obešel brankáře soupeře a vstřelil úvodní branku utkání. Ve 26. min. jsme dohráli akci v pokutovém území soupeře a tlakem na míč jsme donutili jednoho hráče domácích vstřelit vlastní branku, což znamenalo pro nás již dvoubrankové vedení. Ve 30 min. jsme rozehráli další krásnou akci, když se po přihrávce Pardubského trefil útočník Sodoma.

Ve 2. poločase jsme dokázali znovu domácí svojí aktivní hrou dostat pod tlak a vytvářet si další brankové příležitosti. Již ve 48 min. našel záložník Král skvělou přihrávkou nabíhajícího útočníka Sodomu a bylo to již 4:0 pro sešívané. V 56 min. se tentokrát Sodoma proměnil v nahrávače a svou krásnou přihrávkou vybídl ke skórování útočníka Vejvara, který pečetil výsledek na konečných 5:0 pro hostující Slavii.

Kluci dnes pracovali po celý zápas velmi dobře a jsem rád, že i díky velmi dobře chytajícímu Přibylovi jsme znovu dokázali neinkasovat. Hráči nám trenérům znovu dokázali, že jsou skvělým týmem, který fotbal umí a vše dokážou podpořit i velmi dobrými individuálními výkony.

U15

Slavia U15 – FK Kunice 11:0 (6:0)
Branky:
Navrátil 3, Bílek 3, Uher 2, Cejnar, Straka, Bielesz
Slavia: Radimský – Kotěra, Schneider, Straka (28. Bielesz), Stojka – Cejnar, Lauricella, Uher, Bílek, Mareš (14. Valenta), Navrátil

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Zápas měl jednostranný průběh od první do poslední minuty. Osobně jsem ale přesvědčen,že bychom při takovém průběhu utkání měli vstřelit branek o hodně více! Mrzí mě zranění dalších dvou hráčů základní sestavy, kteří rozšířili počet zraněných na šest.

U14

Slavia U14 – FK Kunice 4:0 (1:0)
Branky:
Chocholouš 2, Valenta, Peričevič
Slavia: Svítil - Vaska, Pátek, Škarda, Slavata - Vaněk, Novák (55. Valenta), Peričevič (45. Nový) - Hrobník, David, Chocholouš

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: I když jsme utkání zvládli 4:0, je potřeba přiznat, že náš výkon nebyl optimální. Někteří kluci si musí uvědomit, že pouhé postavení týmů v tabulce ještě nic neznamená a soupeř se sám neporazí. V utkání jsme byli lepším týmem, ale naše kombinace oproti předchozím utkáním byla pomalá. Nedostávali jsme se do nebezpečných situací. V druhém poločase se naše hra zlepšila a bylo to znát v soupeřově pokutovém území. Je potřeba, pro další zlepšení individuálního herního výkonu, poctivě pracovat, samo od sebe to nikdy nepůjde.

U12

Rokycany U13 – Slavia U12 3:18
Branky:
5 Toula, 3 Hroník, 2 Kadlec, 2 Křišťan, 2 Linhart, Kopáček, Starý, Gabriel, Exner

Komentář trenéra Martina Hladíka: Utkání hrané za velmi chladného počasí jsme jednoznačně ovládli a zaslouženě jsme vyhráli. Ve většině případů se nám dařilo držet potřebnou šířku a délku hřiště, což nám usnadnilo velmi slušnou kombinační hru. Předvedli jsme několik velmi krásných kombinací a individuálních akcí. Bohužel jsme nebyli dostatečně efektivní v zakončení. Řadu šancí jsme lehkovážně zahodili a často jsme ve finální fázi útoku vybírali nevhodné řešení situací. Doufám, že se nám příště bude dařit v zakončení lépe.

U11

Rokycany U12 - SK Slavia U11 2:10
Branky Slavie:
Veliký 2, Langhamer 2, Šmicer, Maňas, Prebsl, Exner, Hrubeš, Podrápský.
Asistence: Behenský 2, Ivoševič, Šimoník, Šmicer, Veliký, Švach, Višinský, Prebsl, Garagič

Komentář trenéra Přemysla Jakla: V dalším kole žákovské ligy jsme zavítali do Plzně,kde byli naším soupeřem ZČE Plzeň a Rokycany.Od záčatku zápasu jsme byli lepším týmem,řada neproměněných šancí nás připravila o vetší počet vstřelených branek.Hráči zaslouží pochvalu za předvedené výkony.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články