Slávisté navštívili dětské pacienty v Motole | SK Slavia Praha
Více

Slávisté navštívili dětské pacienty v Motole

PRAHA/MOTOL - Ve čtvrtek 24. dubna tradičně navštívili zástupci Slavie Transplantační jednotku v Motole, kam zavítali na více než dvě hodiny. Vedoucí mužstva Stanislav Vlček a brankář Kamil Čontofalský přišli svou návštěvou potěšit tři fotbalové a slávistické nadšence Vítka, Frantu a Viktora a jejich rodiny.
Slávisté se všem podepisovali na kartičky i plakáty a pro Frantu napsali na kartičku i omluvenku na doučování. František je velkým slávistickým fanouškem a s hráči se na Transplantační jednotce pravidelně setkává. Proto i tentokrát nemohl o setkání přijít a musel si tak shánět omluvenku. Během návštěvy slávisté také debatovali jak s pacienty, tak s jejich rodiči a sourozenci nejen o Slavii, ale také o škole či životě po transplantaci.

Vítek oslavil v den slávistické návštěvy osmnácté narozeniny a kromě malého slávistického dárku v podobě knížky Vladimíra Šmicera a dalších drobností, dostal od lékařů také dárek nejhezčí, a to možnost odejít druhý den domů a do nemocnice již docházet jen na pravidelné kontroly.

Standa s Kamilem se poté přesunuli do pokoje za Viktorem, kde na ně čekala téměř celá rodina, zejména tatínek, který fotbalem doslova žije. Viktorova rodina je původem z Itálie, takže na pokoji bylo dlouho hlučno a veselo.

Kamil Čontofalský uspořádal před návštěvou sbírku mezi spoluhráči v kabině Slavie a vybranou částku předal na začátku návštěvy vedoucímu lékaři transplantační jednotky Petru Sedláčkovi. „Moc si toho vážíme. A peníze určitě smysluplně použijeme,“ poděkoval profesor Sedláček přítomné slávistické výpravě. „To je to nejmenší, co pro vás můžeme udělat,“ odvětili Čontofalský s Vlčkem.

Peníze budou použity na financování letní onkologické sportovní olympiády v polské Wroclawi, které se každý rok děti z Transplantační jednotky FN Motol účastní a na další, zejména vzdělávací aktivity, které pomáhají transplantovaným dětem s návratem do běžného života.

Spolupráce Slavie s dětskou transplantační jednotkou motolské nemocnice a sdružením DONOR má už mnohaletou tradici, bývalí pacienti i ti současní jsou v Synot Tip Areně v Edenu vždy vítanými hosty. 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články