Výsledky mládeže: Devatenáctka jde do trháku! | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka jde do trháku!

PRAHA - Slávistická devatenáctka vedená Michalem Petroušem má za sebou povedený týden. Sešívaní nejprve ve středu remizovali na půdě Olomouce, která je jediným pronásledovatelem Slavie na čele tabulky, a v sobotu na Xaverově porazili Baník Ostrava. Náskok slávistů na čele nejvyšší dorostenecké soutěže už je tak sedmibodový. V sobotu se představí v Plzni.

U19

7. května: Olomouc - Slavia 1:1 (0:0)
Branka Slavie:
Mysliveček
Slavia: Soukup – Möglich, Kodr, Souček, Fialka – Prosek, Brož – Valenta (62. Batka), Mysliveček, Jankto – Sodoma (78. Zdichynec)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Úvod utkání nám herně vyšel. Dobře jsme kombinovali a vytvořili jsme si dobré situace na ohrožení branky. Bohužel nám chyběla přesnost a agresivita ve finální fázi. Poté přišla nepříjemná situace pro náš tým v podobě nařízeného pokutového kopu za ruku našeho obránce. Brankář Soukup vystihl směr střely a penaltu bravurně vyrazil.

Druhý poločas jsme soupeře zatlačili, ale branku se nám nepodařilo vstřelit. Naopak po naší chybě v rozehrávce jsme nabídli soupeři šanci,ze které se zrodila první branka. To nás ještě více nabudilo. Olomouc se prakticky celý druhý poločas bránila a čekala na naši chybu. Žádnou jsme neudělali, naopak stále více jsme byli nebezpeční. Po jednom z nedovolených zákroků na hranici šestnáctky jsme kopali přímý kop, který nádhernou střelou do šibenice proměnil František Mysliveček. V závěru jsme měli ještě velkou možnost strhnout vítězství na svou stranu, kdy se řítil sám na branku Lukáš Batka. Olomoucký hráč musel faulovat, následovala červená karta a opět přímý kop z hranice šestnáctky. Tentokrát ale František Mysliveček mířil pár centimetrů vedle šibenice. A protože ani v početní převaze jsme branku nevstřelili, utkání skončilo remízou.

10. května: Slavia - Ostrava 2:0 (0:0)
Branky Slavie: Kodr,Valenta
Slavia:
Otáhal – Möglich, Kodr, Pelikán, Fialka – Brož, Jankto – Valenta (74. Vavrouš), Mysliveček, Sodoma – Batka (62. Zdichynec)

Komentář trenéra Michala Petrouše: I přestože jsme utkání dotáhli do vítězného konce, tak nás soupeř v některých fázích prvního poločasu hry přehrával, a to hlavně v přípravné fázi a následně v přechodové. Velice dobře pracovala naše obranná čtyřka,která si dokázala s několika nebezpečnými situacemi poradit, kdy nemusel zasahovat ani gólman.

Do druhého poločasu jsme pozměnili taktiku a obraz hry se začal měnit. Stále častěji jsme se dostávali k naší hře, a tím si vytvářeli nebezpečné situace před brankou soupeře. Po jednom z přímých kopů ze strany se nám podařilo vstřelit branku. Autorem gólové hlavičky byl Marek Kodr. Poté jsme se se ještě častěji dostávali do dobrých situací. Branku se ale podařilo vstřelit až Tomáši Valentovi, který svým typickým způsobem, kdy přetlačil soupeře a dostal se tváří v tvář až před gólmana Baníku, chladnokrevně pečetil výsledek na 2:0.

U18

FK Slavoj Vyšehrad U19 - SK Slavia Praha U 18 1:2 (1:1)
Branky Slavie:
16. Pecháček, 79. Bezdička
Slavia: Jakimeczko, Routek, Gilian, Broukal, Pelyak, Čapek, Kocourek, Pecháček, Bezdička, Doležal (62. Červenka), Vavrouš (73. Kubec)

Komentář asistenta trenéra Zdeňka Blažka: V utkání jsme si nechali dát gól už ve 3. min. z rohu hlavou. Poté jsme dokázali vyrovnat gólem v 16. min. Pecháčkem po přihrávce Bezdičky. Po zbytek poločasu jsme měli převahu, ale šance jsme nedokázali proměnit. Ve 2. poločase jsme pokračovali v převaze ve snaze dosáhnout vítězství, ale i soupeř využíval naše chyby v rozehrávce k ojedinělým protiútokům a hrozil po závarech v našem pokutovém území, zejména po dlouhých autech. Utkání se nám podařilo zvrátit v 79. min. gólem Bezdičky z hranice šestnáctky po přihrávce Kocourka. Zbytek utkání se už odehrál pod naší kontrolou.

U17

SK Slavia Praha U17 - 1. FK Příbram U17 1:1 (0:0)
Branka Slavie:
68. Heřman
Slavia: Lisa, Pěnkava (41. Hovorka), Husenský, Jakab, Šimůnek, Badocha, Mařík, Čermák (61. Skuhravý), Gábor (41. Havlina), Heřman, Veselý

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a aktivně. Snažili jsme se rychle kombinovat a vypracovali jsme si 3 šance, které jsme však bohužel neproměnili. Postupem času se hra vyrovnávala a i díky naším chybám se do šancí dostával i soupeř. Po ztrátě míče se soupeř okamžitě stahoval pod míč a nám dělalo problém tento obranný blok soupeře prokombinovat a dopouštěli jsme se řady nepřesností, které soupeř využíval k rychlým protiútokům. Ve druhém poločase se ve 49. minutě dostal soupeř po centru z levé strany a zakončení hlavou do vedení. Po této brance jsme převzali iniciativu a hnali se za vyrovnáním, které zaslouženě přišlo po dlouhém autovém vhazování prodlouženém Badochou a zakončené Heřmanem v 68. minutě. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a vítězství na svou stranu mohli strhnout oba celky.

U16

Slavia U16 - Příbram U16 1:1 (1:1)
Branka Slavie:
20. Novák
Slavia: Levíček, Krejdl (56. Kovařík), Pek, Žežulka, Pardubský, Král, Souček (73. Petrák), Bucha (46. Vyskočil), Vejvar, Novák, Sodoma (73. Sodoma)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V domácím zápase proti Příbrami jsme chtěli navázat na minulé povedené zápasy, bohužel nám to v 1. poločase vůbec nevyšlo. Byli jsme příliš hektičtí, vázla nám kombinace a přechodová fáze neměla kvalitu. Často jsme nakopávali pod tlakem míče dopředu a nebyli ani na odražených balónech. Hráli jsme s malou dávkou klidu a agresivity, nicméně jsme se zásluhou útočníka Nováka dostali ve 20 min. do vedení a čekali jsme uklidnění naší hry. To však nenastalo, jak jsme si představovali a hosté naopak po chybách našich obou stoperů v závěru 1. poločasu srovnali na 1:1.

Do 2. poločasu jsme vstoupili po přestávkové domluvě v kabině zcela s jiným fotbalem. Příbram jsme prakticky celý 2. poločas jasně přehrávali a jednoznačně přestříleli. Bohužel jsme zahazovali jednu šanci za druhou, dokonce jsme i 2x trefili tyč soupeře a dokázali i vstřelit branku, bohužel byl Žežulkovi odpískán ofsajd. Dnešní zápas jsme nevyhráli a byli tak potrestáni za špatně odehraný 1. poločas, ve kterém jsme nehráli náš fotbal. Nicméně si vážím hráčů, jak dokázali reagovat na naší poločasovou domluvu a ve 2. poločase ukázali znovu kvalitní ofenzivní fotbal. Věřím, že 1. poločas z dnešního zápasu bude pro kluky, ale i pro nás trenéry, velkým ponaučením do dalších zápasů v závěru sezóny. Příbrami gratuluji k zisku bodu za především velmi slušně odehraný 1. poločas.

U15

Táborsko – Slavia U15 0:2 (0:2)
Branky Slavie:
Straka, Krob
Slavia: Radimský – Škarda, (40. Cejnar), Samek, (45. Lauricella), Schneider, Stojka (56. Doudera), Navrátil, Uher (19. Pochylý), Kotěra, Krob, Straka - Bílek

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V sobotním dopoledni jsme se střetli s mužstvem Táborska a do začátku utkání jsme vstoupili v dosti pozměněné sestavě. Je třeba, aby si někteří hráči uvědomili, že Slavia není nějaký zájmový kroužek, do kterého si mohou přijít, když se jim zrovna chce!!! Přál bych si, aby to pochopili co nejdříve! Hráči Táborska vstoupili do utkání sebevědomě a od začátku
hrozili rychlými protiútoky. Při jednom z nich jsme již v 19. minutě přišli o Radimského, který byl vyloučen. Vyloučení domácím překvapivě nepomohlo a naopak naši hráči začínali mít více ze hry. Po dvou zaváháních domácí obrany jsme šli do kabiny s dvoubrankovým vedením po brankách Straky a Kroba. Ve druhém poločase jsme si výsledek již pohlídali a když svoji příležitost neproměnil ani Navrátil, zůstal výsledek už stejný. V zápase nechyběla bojovnost, vůle po vítězství,ale vstup do utkání se nám nelíbil!

U14

Táborsko – Slavia U14 2:6 (0:3)
Branky Slavie:
David 4, Drozda, Pátek
Slavia: Svítil - Vaněk, Drozda, Valenta, Slavata (43. Vaska) - Pek, Radimský (49. Novák), Nový (39. Ielitro) – Hrobník (57. Pátek), David, Čvančara (36. Chocholouš)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Vstup do utkání proti velice zdatnému soupeři se nám povedl. Dokázali jsme využít všechny naše úvodní šance a soupeře jsme zaskočili. Po vstřelených brankách jsme polevili a Táborsko toho využilo. Po inkasovaných brankách do naší sítě jsme znovu začali hrát aktivně a kombinací jsme soupeře dostali do herního tlaku, z tohoto přístupu jsme vytěžili branku a utkání zvládli. Rádi bychom chlapce pochválili za to, že dokázali znovu zabrat proti nevyzpytatelnému soupeři, ale také je upozornit, že utkání se hraje s nasazením po celou hrací dobu. V příštím utkání by se tento pokles koncentrace nemusel vyplatit.

U13

Slavia U13 – Bohemians Praha 1905 U13 11:4 (5:1)

U12

SK Slavia Praha U12 - Bohemians 1905 U12 9:2 (3:1)
Branky Slavie:
3 Linhart, 2 Kulhavý, 2 Hroník, Štětka, Hrubeš

Komentář trenéra Martina Hladíka: Vršovické derby se nám povedlo. Od začátku jsme byli aktivnějším týmem a i když soupeř s námi dokázal první poločas držet krok, tak jsme utkání měli pod kontrolou. Ve druhém poločase jsme byli již jasně a výrazně lepším týmem a zaslouženě utkání vyhráli. Hráče bych chtěl pochválit za to, jak výborně toto těžké utkání po náročném turnaji v Příbrami zvládli.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články