U7 ovládla mezinárodní mistrovství republiky | SK Slavia Praha
Více

U7 ovládla mezinárodní mistrovství republiky

PRAHA/EDEN - Slávistická přípravka se o uplynulém víkendu představila na mezinárodním mistrovství České republiky - Junior ČEZ Cupu. Sešívaná U7 v deseti zápasech ani jednou nezaváhala a došla si pro vítěznou trofej, když v superfinále porazila Bohemians.
První ostré srovnání zažili fotbalisté U7 na sobotním mezinárodním mistrovství republiky JUNIOR ČEZ CUP 2014. Turnaj, který se odehrál ve středočeských Psárech, byl výborně zorganizován a velmi kvalitně obsazen. Kromě moravských velkoklubů nechyběla žádná zvučná jména. Ze Slovenska dorazili fotbalisté AS Trenčín a Spartaku Trnava, z Polska přijela Wisla Krakow.

Základní skupina:

SK Slavia Praha – FK Viktoria Žižkov 2:1 (Chrastina, Pilař)
SK Slavia Praha – Spartak Trnava 4:1 (Požár 2, Chrastina, Naskos)
SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 4:1 (Pilař 2, Chrastina, Požár)

Slavia skupinu s přehledem vyhrála. Navíc v každém zápase otáčela skóre, čímž ukázala obrovskou psychickou odolnost. Vytrvalou herní převahou se dostávala do mnoha brankových příležitostí, které začala i proměňovat.

Finálová skupina:

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 4:0 (Antić 4)
SK Slavia Praha – Rapid Psáry 5:2 (Chrastina 4, Antić)
SK Slavia Praha – FK Hradec Králové 7:1 (Chrastina 3, Pilař 2, Antić, Požár)
SK Slavia Praha – Bohemians 1905 4:3 (Požár 2, Pilař, Antić)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:2 (Chrastina 3, K. Marcol, Požár)
SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 4:1 (Pilař 2, Chrastina, Požár)

Slavia pokračovala ve vítězném tažení i ve finálové skupině, kde narazila na mužstva z prvních a druhých míst ostatních skupin. Kluci aplikovali přesně to, co se na tréninku učí. Přechod 1 na 1 nebo 1 na 2 hráče soupeře jim nečinil problém, a to i na pozici brankáře, kde je riziko ztráty nejvyšší. Díky vysoké fotbalovosti si hráči vysloužili obdivné reakce jak od publika, tak od trenérů našich soupeřů.

Superfinále:

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 8:3 (Chrastina 3, Pilař 2, Naskos, Požár, vlastní)

Finále Slavia naprosto ovládla. Od prvních minut, pod dohledem kamer České televize a za komentáře Petra Vichnara, svého soupeře jednoznačně přehrávala ve všech fotbalových dovednostech. Na hráčích byla vidět obrovská chuť zvítězit. Bohemka prohrávala už 4:0, dokázala snížit na rozdíl dvou branek, ale víc jim Slavia nedovolila. Závěr superfinále si hráči vychutnávali a zaslouženě si došli pro vítěznou trofej.

Obrovský úspěch podtrhuje fakt, že Slavia neprohrála žádné z deseti utkání a své soupeře přehrávala jak technickou vybaveností hráčů, tak jejich rychlostí a důrazem. Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Jakub Pilař a nejlepším hráčem turnaje Alex Chrastina.

Reportáž z turnaje můžete sledovat ve čtvrtek 26. 6. 2014 od 18:00 na ČT1 v rámci pořadu Události v regionech.

Hodnocení asistenta trenéra Davida Pilaře:

Velmi kvalitně obsazený turnaj, na kterém naši hráči předvedli neuvěřitelný výkon. Kluci, zápas, co zápas, předváděli to, co se na trénincích učili celou sezónu. V přechodu 1 na 1 nebo 1 na 2 byli kreativní a nesmírně efektivní. Nebáli se hrát na riziko i na postu brankáře. Deset zápasů, deset výher a desetkrát jsme herně soupeře přehráli týmovou i individuální kvalitou. Klukům nechyběla bojovnost, odhodlání, cílevědomost, prostě to, co by správný slávista neměl postrádat.

Největší uznání pro náš tým nebylo vítězství, ale poklona kolegů trenéru i početného obecenstva za předvedenou hru po celou dobu turnaje. Samozřejmě, že hráčům udělalo radost především to, že turnaj ovládli a mohli zvednout nad hlavy nádherný pohár za první místo a krásné zlaté medaile. Je vidět práce trenéra Petra Silovského a celého realizačního týmu.

Koncepce, kterou jsme se vydali, zdá se být správná. Nemáme za cíl vyhrávat za každou cenu, ale hrát co nejvíce fotbalově a s maximální odvahou na každém postu. Jestli dostaneme gól, nás až tolik netrápí, ale chceme vždy zanechat co nejlepší dojem z naší hry. A to si dovolím tvrdit, že se nám na tomto turnaji povedlo a nakonec nás to dovedlo i k vítězství.

Chci zároveň poděkovat organizátorům za výbornou práci při organizaci turnaje a především rodičům za fantastickou podporu v průběhu celého turnaje.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články