Jakub Jankto přestupuje do italského Udinese | SK Slavia Praha
Více

Jakub Jankto přestupuje do italského Udinese

PRAHA – Slávistický odchovanec Jakub Jankto odchází do italského Udinese. Ve středu byly doladěny veškeré potřebné náležitosti mezi oběma kluby.
Osmnáctiletý slávistický záložník podepsal v Udinese pětiletý kontrakt. „Italský klub Udinese projevil v posledních týdnech o Jakuba eminentní zájem, čemuž se nelze divit vzhledem k jeho výkonům v dorosteneckých týmech Slavie i reprezentaci. Pro Jakuba je to veliká šance, může jít ve stopách jiných skvělých reprezentantů jako Marek Jankulovski a Slavia mu v jeho dalším kariérním postupu nechtěla bránit. Navíc je to pro nás velké uznání práce naší akademie a všech mládežnických trenérů a finanční podmínky přestupu po dlouhých jednáních nakonec odpovídaly představám vedení klubu,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

Jakub Jankto ve středu potvrdil svůj přestup do Udinese přímo v Itálii. „Jsem Slavii vděčný za to, že mě fotbalově vychovala. V práci s mládeží je to jeden z nejlepších, možná vůbec nejlepší klub v Čechách. Zároveň bych chtěl poděkovat vedení klubu, že mi umožnilo přestup do ItálIe. V Udinese mě čeká nová výzva, na kterou se moc těším a věřím, že uspěji," uvedl pro slavia.cz Jakub Jankto.

V probíhající letní přípravě se Jakub Jankto připojil ke slávistickému A-týmu. Nastoupil do tří přípravných utkání a proti Slovanu Bratislava si připsal vstřelený gól. Janktovi vyšel také poslední reprezentační zápas v dresu týmu do 18 let. Černé Hoře nasázel čtyři góly. V minulé sezoně získal mistrovskou medaili s týmy Slavie U18, U19 i U21.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články