První ročník: Fotbalový kemp Slavie je v plném proudu | SK Slavia Praha
Více

První ročník: Fotbalový kemp Slavie je v plném proudu

PRAHA – Už druhý týden běží v tréninkovém areálu v Edenu úvodní ročník Fotbalového kempu Slavie, do kterého se přihlásilo dohromady přes sto malých fotbalistů a fotbalistek. Na kempu se aktivně podíleli i hráči A-týmu Slavie, patronem je pak Karel Piták.
Ve druhém prázdninovém týdnu, od 6. do 12.7.2014, proběhl v našem areálu v Edenu první turnus pilotního ročníku fotbalových kempů. Tohoto kempu se zúčastnilo téměř padesát hráček a hráčů, z nichž téměř polovina využila nabízenou variantu Slávista ve dne v noci, v rámci které zůstávali účastníci i přes noc v hotelu Slavia. Ostatní účastníci přijížděli ráno v 8:00 a odjížděli po náročném programu v 18:00.

Program kempu byl velmi pestrý a náročný. „Program jsme se snažili zacílit na zlepšení fotbalových dovedností a poznání metodiky tréninku našeho klubu. Samotné tréninky jsou zaměřené na rozvoj herních činností jednotlivce,“ vysvětluje jeden z trenérů kempu Martin Hladík. Toho v trénérském týmu doplnili kvalifikovaní trenéři slávistické mládeže Michal Novák, Aleš Pres, Jan Kočí, Marek Šimůnek a Michal Rejka. Brankářské tréninky měl na starost Oldřich Pařízek a Radek Černý a o atletickou průpravu se stará Kristýna Volfová.

„Tréninky byly doplňovány dovednostními soutěžemi a týmovými hrami, které byly zpestřením tréninkového procesu. V rámci odpoledního programu účastníci absolvovali návštěvu bazénu, fotbalové turnaje, prohlídku stadionu spojenou s besedou a autogramiádou s patronem kempu Karlem Pitákem. V rámci tréninků se hráči setkali také s hráči A týmu Martinem Dostálem, Pavlem Vyhnalem, Martinem Berkovcem a Jakubem Janktem,“ pokračuje Martin Hladík.

Večerní program pro přespávající účastníky se skládal z výuky angličtiny zaměřené na fotbalové výrazy a z promítání filmů s fotbalovou tématikou.
Martin Hladík, který koordinoval činnost trenérů, hodnotí slávistický kemp velmi pozitivně. ,,První ročník a první turnus slávistických kempů se velmi vydařil. Z naplánovaného náročného programu jsme i přes občasné špatné počasí splnili vše a musím smeknout před všemi hráči, jak se s nabitým programem vypořádali. I zásluhou jejich píle se opravdu všichni v jednotlivých dovednostech zlepšili a udělali obrovský pokrok, který byl na posledním tréninku patrný. Někteří účastníci nás zaujali natolik, že je budeme zkoušet v našich mládežnických týmech,“ doplnil Martin Hladík.

O organizaci kempu se stará Blanka Pěničková a i po této stránce vychází vše na jedničku. ,,Myslím si, že všechno probíhá podle plánu. Tréninky měly kvalitní úroveň, doplňkové aktivity mezi tréninky byly, doufám, pro účastníky zajímavé. Kemp navštívili hráči A týmu a zvlášť beseda s Karlem Pitákem v šatně A-týmu Slavie měla velký úspěch. Počasí nijak zvlášť nenarušilo denní plány kempu. Doufáme, že hráčky a hráči byli s kempem SK Slavia Praha spokojeni a že se třeba v příštím roce zúčastní druhého ročníku,“ komentuje Blanka Pěničková z marketingového oddělení Slavie a kapitánka ženského A-týmu.

V tomto týdnu od neděle do soboty probíhá druhý turnus kempu, který má podobný program jako ten první. Informace, deník kempu a fotky můžete najít na našich webových stránkách a také na našem FacebookuBohatou fotogalerii z celého prvního turnusu najdete zde.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články