"Vzhůru, Slavie!" Sešívaní jsou připraveni na ligu | SK Slavia Praha
Více

"Vzhůru, Slavie!" Sešívaní jsou připraveni na ligu

PRAHA/EDEN – Slavia vstupuje do nové sezony, už v sobotu se představí na hřišti Slovácka. S novým generálním partnerem, sázkovou společností Fortuna, s novým trenérem, novým kapitánem i s novým kádrem. Ve středu bylo vše představeno na předsezónní tiskové konferenci.
Novým generálním partnerem Slavie je sázková společnost Fortuna, se kterou sešívaní podepsali smlouvu na tři roky.

„Fortuna byla několik let velmi viditelná v oblasti českého fotbalu, a když jsme uvažovali, že bychom se k partnerství s českým fotbalem vrátili, tak jsme samozřejmě nemohli nevzít v potaz kluby, které mají fanouškovskou po celé zemi. Ve více jak stoleté historii Slavie jsou období hojnosti a období, kdy se nedaří tak, jak by si všichni představovali, ale to neznamená, že značka a popularita klubu nějaký způsobem klesá,“ řekl ředitel marketingu společnosti Fortuna
Zdeněk Lang.

„Když jsme před sedmi lety vstoupili do Slavie poprvé, šli jsme jako generální sponzor do evropských pohárů a budilo to tehdy úsměvy a pochybnosti. Sezona nakonec dopadla tak, že šla Slavia s logem Fortuny na prsou do Champions league. Chceme pomoci tomu, aby se Slavia vrátila v rámci českého fotbalu na ta místa, kam podle nás jednoznačně patří. Slavia je fenomén, důležitý pro fanoušky fotbalu v celé české republice,“ doplnil Zdeněk Lang.

Nové dresy Slavie, které budou mít na prsou logo právě nového generálního partnera Fortuna, poté představili úspěšní slávisté z loňské sezony Simona Necidová, která získala titul a český pohár s týmem žen a Marek Kodr, mistr ČR s týmem Slavie U19.

Sportovní část potřebuje stabilizovat, k tomu všechno směřuje, říká Kisel

Změnami ve sportovním úseku přítomné novináře provedl sportovní ředitel Karol Kisel. „Víme, jaká je realita a momentálně jsme ve fázi, kdy celý tým přebudováváme a víme, že potřebujeme sportovní část stabilizovat. K tomu všechny kroky směřují,“ začal Kisel.

„Přebudováváme tým, změn je hodně a možná jich ještě pár bude. Nejdůležitější změna je v realizačním týmu. Věříme, že to je na dlouhou dobu poslední změna na tomto postu. Minulá sezóna byla neúspěšná, snažíme se z toho poučit. Máme tady brankáře Berkovce, obránce Mikulu, Latku a Jiřího Bílka. Z hostování v Jihlavě se vrátil Jan Mikula. Do zálohy máme Jakuba Petra, Alda Baéze a Milana Černého, který sice přišel z Dukly, ale my ho považujeme za svého. Dále přišli Vukadin Vukadinovič a do útoku jsme přivedli Bekima Balaje. Další posilou do útoku je Milan Škoda, se kterým už na stopera nepočítáme. V přípravě se objevili i mladí hráči Marek Kodr a Nikolas Salašovič, se kterými počítáme i do kádru pro ligové zápasy," shrnul situaci se změnami v kádru Karol Kisel.

„Vyhodnotili jsme také odchody z kádru. Odešli Černý, Čontofalský, Bortel a Čonka, ukončila se smlouva s Ličkou a Ritchiem, Neves je na hostování v Příbrami. Rozloučili jsme se také se Smejkalem, kterému skončilo hostování, a s Mensahem a Eschmannem, kteří tu byli na krátkodobých hostováních. Jasná jsou už i hostování našich hráčů pro příští sezonu. Luboš Tusjak bude v Táborsku, Marek Červenka v Sokolově a Dávid Škutka v Košicích. Další odchody a příchody nastat ještě mohou. Vše je směřováno k tomu, aby Slavia byla lepší. Cíle v podobě evropských pohárů ze strany sportovního vedení ani vedení klubu nejsou. Změn je hodně, potřebuje si to sednout. Byli bychom šťastní, kdyby ty změny byly co nejdříve vidět na hřišti," zakončil Kisel.

"Vzhůru, Slavie" zní motto trenéra Beránka 

„Slavia je plná změn a není jednoduché to za krátkou dobu všechno vstřebat. Co se týče přípravy, tak ta byla zaměřena na to, abychom poznali jednotlivé hráče, protože se mnozí vrátili z hostování a přišla spousta nových. Chtěli jsme je znát předtím, než vyneseme ortely, kdo půjde na hostování, případně na přestup. Postupně už víme, co od kterých hráčů můžeme očekávat. Skládali jsme a hledali základní sestavu, i když se ještě do jednotlivých zápasů může změnit. Tým si pořád ještě sedá,“ komentoval nastávající sezonu trenér Miroslav Beránek.

„Začali jsme odzadu, máme novou obranu. Tým je a bude postaven na poctivém přístupu, pracovitosti, charakteru a touze a vůli vyhrávat. Spíše než cíl bych řekl pro letošní sezonu takové motto, a to je „vzhůru, Slavie“. To je v mých očích spíše cesta, po které se chceme vydat. Můžeme i prohrát, a budeme prohrávat, ale kůži nebudeme dávat lacino a chceme, aby bylo vidět, že na hřišti necháme všechno. Výsledky se ale očekávají od každého trenéra a já jsem na to připraven. Budeme se rvát o každé vítězství. Chceme ukázat, že je tu jiná, lepší a kvalitnější Slavia,“ věří Beránek.

Kapitánem Martin Latka

Kapitánem týmu bude pro novou sezonu navrátilec z Německa Martin Latka. Jaká je hlavní změna, kterou po opětovném příchodu do Slavie zaznamenal? „Hlavním motivem je asi generační výměna, která tu proběhla. Spousta starších hráčů skončila, máme tu hodně mladých kluků. A to je asi největší změna, kterou jsem zaznamenal,“ popisoval Martin Latka.

Zástupci kapitána budou pro nadcházející ligový ročník Jiří Bílek a Martin Dobrotka.

Do červenobílého dresu se vrací i Milan Černý, který v uplynulém ročníku nastupoval v dresu Dukly. „Já jsem hlavně rád, že jsem tady. Protože jak jsem všude říkal, tak slávista jsem a slávista budu. Teď ale musím pro Slavii odvést nějakou práci, abychom se zvedli, abychom hráli alespoň v první polovině tabulky. Musíme chodit na hřiště s tím, že prohrávat nechceme a nebudeme,“ doufá šestadvacetiletý záložník.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články