Slavia navázala na úspěšné spojení: Generálním partnerem Fortuna | SK Slavia Praha
Více

Slavia navázala na úspěšné spojení: Generálním partnerem Fortuna

PRAHA - Sázková kancelář Fortuna se v nadcházející sezoně vrací do Slavie, stává se generálním partnerem klubu. První spojení obou značek v roce 2007 bylo pro Slavii předzvěstí jednoho z nejúspěšnějších období historie, když následně oslavila dva mistrovské tituly v domácí soutěži a s logem Fortuny na prsou zažila historický postup do Ligy mistrů. Logo nejstarší české sázkové kanceláře budou hráči Slavie nosit na přední straně dresu po následující tři roky.
„Stejně jako před sedmi lety do klubu vstupujeme v situaci, kdy řada expertů o ambicích prvního týmu pochybuje. My v potenciál Slavie věříme, chceme jí napomoci zpátky do horních pater tabulky, chceme vidět naplněné tribuny a sledovat pražské derby napínavé do poslední minuty. Slavie už ze své povahy musí patřit mezi nejsilnější české fotbalové subjekty a my jsme se rozhodli tomu pomoci. Cokoliv jiného by bylo ztrátou nejenom pro klub, ale pro celé fotbalové prostředí v Česku,“ uvedl Zdeněk Lang, marketingový ředitel Fortuny.

Slavia, ačkoliv prochází složitým obdobím, platí za jeden ze dvou největších klubů v Česku s mimořádnou základnou fanoušků rozesetých po celé republice. To při rozhodování, zda do klubu vstoupit, sehrálo zcela zásadní roli.

„Naším dlouhodobým strategickým záměrem je investovat do fotbalového prostředí nejenom s dopadem na profesionální týmy. Podílíme se také na zlepšování podmínek pro výkonnostní fotbal,“ zmínil Zdeněk Lang.

Fortuna v tomto směru na jaře letošního roku spustila spolu s FAČR projekt na rozvoj fotbalu na nižších úrovních.

Loňská sezona v podání Slavie už se nebude opakovat ani podle bookmakerů. Ti prorokují Slavii klidný střed tabulky, zvýší se také produktivita týmu, který by měl v kursu 1,7:1 vstřelit více než 39 branek, což by bylo o 50 % více než vloni. Nejlepším střelcem se v kursu 3:1 pravděpodobně stane čerstvá akvizice Bekim Balaj.

„Slavie se před novým ročníkem dokázala solidně posílit, když přivedla zkušené hráče, na kterých lze nový tým stavět. Trenér Beránek navíc dokáže vyhledávat talentované mladíky a zapracovat je do mužstva. I když bude letošní sezona podle mě hodně vyrovnaná, sešívaní v ní mohou sehrát zajímavou úlohu,“ doplnil Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Před začátkem ligy mohou fanoušci využít v nabídce Fortuny tradičních klubových speciálů a vsadit se, jestli Slavia vyhraje obě derby (25:1), postoupí do kvalifikace Evropské ligy (10:1) nebo dokonce Ligy mistrů (100:1). Ve hře je i sázka, zda bude průměrná domácí návštěva větší než 6189 diváků (1,4:1) nebo jestli bude na derby v Edenu pokořena hranice 18 tisíc diváků (1,7:1). A vedle hattricku kanonýra Balaje (7,77:1) mohou příznivci gólmana Berkovce tipovat, že i on se zapíše do listiny střelců (20:1).  

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články