Sedmnáctka dominovala na Moravě, U19 padla s Frankfurtem | SK Slavia Praha
Více

Sedmnáctka dominovala na Moravě, U19 padla s Frankfurtem

RAKVICE/PRAHA - Slávistická sedmnáctka se představila na memoriálu Františka Harašty v jihomoravských Rakvicích a s přehledem turnaj vyhrála. Naopak Slavii U19 se nedařilo na pražském CEE Cupu, po smolné prohře s Frankfurtem o medaile hrát nebude.
Slavia U17 se od 22. do 24. července představila na Memoriálu Františka Harašty na jižní Moravě po náročném soustředění v Ústí nad Orlicí a trenér Jíra tak měl k dispozici pouze čtrnáct hráčů včetně dvojice brankářů. "Kluci od prvního až do posledního zápasu předváděli gólové hody," těšilo ale trenéra U17 Miroslava Jíru.

"Hráli jsme náročný a především ofenzivní kombinační fotbal, který se divákům včetně reprezentačních trenérů musel líbit. Turnaj se nám povedl i z hlediska individuálních ocenění, neboť se náš útočník Daniel Krejdl stal s 5 brankami nejlepším střelcem turnaje a brankář R. Přibyl získal individuální ocenění za to, že jako jediný brankář na turnaji neinkasoval," pokračoval Jíra hodnocením výkonu svých svěřenců.

Turnaj nakonec skončil jednoznačnou výhrou sešívaných 3:0 nad reprezentačním výběrem ČR do 16-ti let. Pozitivním faktem je také to, že slávisté na turnaji neztratili ani jeden bod.

"Klukům bych chtěl touto cestou vyseknout poklonu za skvělý týmový výkon a především za to, že jsme všem ukázali technický a kombinační fotbal, který bychom si přáli v sezóně praktikovat," poděkoval trenér Jíra svému týmu.

Slavia U 17 - Zbrojovka Brno 4:0 (Krejdl, Král, Kovařík, Vejvar)
Slavia U17 - Hradec Králové 3:0 (2x Krejdl, Pek)
Slavia U17 - Výběr U16 reprezentace Morava 3:2 (Vejvar, Krejdl, Bucha)
Slavia U17 - Výběr reprezentace ČR U16 3:0 (Žežulka, Krejdl, Vejvar)

Kádr Slavie na turnaji: Přibyl R., Levíček V., Pek O., Stropek D., Vyskočil F., Kaník M., Pardubský V., Král A., Bucha P., Žežulka O., Souček D., Kovařík P., Krejdl D. a Vejvar J.

U19 na CEE Cupu o medaile hrát nebude

Slávistická devatenáctka bohužel na loňské druhé místo z mezinárodního Generali CEE Cupu nenaváže. Po středeční remíze s maďarským týmem Vasas Kubala 1:1 měli slávisté postup ze skupiny ve svých rukou. K vítězství ve skupině jim stačilo porazit německý F.S.V. Frankfurt. Sešívaní vedli v zápase zásluhou Batky a Vavrouše už 2:0, soupeři se ale povedlo srovnat a brankou v nastaveném čase rozhodl německý celek o svém vítězství 3:2. Slavia tak končí ve své skupině na třetím místě.


Výsledky Slavie U19 na CEE Cupu:
Slavia - Vasas Kubala Akadémia 1:1. Branky: Batka - Kubicza
Slavia - F.S.V. Frankfurt 2:3. Branky: Batka, Vavrouš - 2x Nahom, Onur

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články