Nový ročník Synot ligy: Slavia začíná na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Nový ročník Synot ligy: Slavia začíná na Slovácku

PRAHA – V sobotu sešívaní vstoupí do nového soutěžního ročníku. SYNOT ligu zahájí tým trenéra Miroslava Beránka na Slovácku. Utkání, které vysílá ČT Sport, začíná v Uherském Hradišti ve 20:15.
„Moc se těšíme. Teď jsem ještě klidný, ale věřím, že takový správný předstartovní stav u mě i u hráčů ještě přijde,“ říká před ostrým ligovým startem trenér Slavie Miroslav Beránek.

„Tým si pořád ještě sedá. Je tu spousta hráčů, kteří tuhle soutěž nikdy nehráli. Spousta týmů má mužstvo poskládané dlouhodobě, v přípravě nemusely nic měnit a je to znát. My jsme jeden z týmů, který bude úplně nový. Hned první zápas na Slovácku ale chceme ukázat, že je tu jiná, lepší, kvalitnější Slavie,“ má jasno kouč sešívaných.

Kdo se v Uherském Hradišti z hráčů určitě neobjeví? „Na Slovácko ještě nepojede z hráčů, kteří hráli na jaře, Damien Boudjemaa. Samozřejmě dlouhodobě zranění jsou Tomáš Mičola a Pavel Vyhnal. Ti se připojí zhruba v říjnu nebo v listopadu. U Damiena Boudjemy věřím, že by se k týmu mohl zapojit už příští týden. I když by třeba ještě nehrál celý zápas, tak může týmu pomoci v průběhu,“ popsal situaci v kádru trenér Slavie.

Po roce a půl nastoupí do domácí soutěže také Martin Latka. „Jsem plný očekávání, jak do SYNOT ligy vstoupíme. Na Slovácku nás vždycky čeká těžký zápas. Očekávám velký boj o každý metr na hřišti, čímž se ten zápas bude vyznačovat,“ myslí si kapitán Slavie Martin Latka. Co říká Latka na to, že na ruce bude nosit kapitánskou pásku? „Pro mě to ani není nic moc nového. I když tady byli starší hráči, tak už jsem párkrát zaskakoval. I v Německu jsem měl někdy pásku. Nepřeceňoval bych to,“ popisuje stoper Slavie.

Jakub Petr v loňské sezoně patřil k oporám Slovácka, v sobotu se v Uherském Hradišti představí jako hráč Slavie. „Těším se hodně. Doufám, že vyhrajeme. V loňské sezoně jsem tam strávil docela úspěšný rok, tak mám na co navazovat. Věřím, že do soutěže vkročíme správnou nohu a odstartujeme ligu dobře,“ říká před úvodním duelem ofenzivní záložník, který zná Slovácko velmi dobře.

„Tým je rok pohromadě. V podstatě se to tam vůbec nemění. Kluci jsou dobře sehraní, ví, co chtějí hrát. Nebude to lehký zápas. Očekávám takové oťukávání. Přeci jen je začátek sezony. Slovácko chce hrát hodně po zemi, kombinovat. Musíme být trpěliví a udeřit třeba z brejku,“ nabízí recept na soupeře Jakub Petr. Jakou očekává atmosféru při utkání? „Lidé jsou tam na fotbal natěšení. Navíc, když v prvním kole přijede Slavie, tak bude plný stadion,“ zakončil hráč s číslem 22 na zádech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články