Gedeonův první cíl: Liga mistrů | SK Slavia Praha
Více

Gedeonův první cíl: Liga mistrů

“Derby vyhrajeme,” myslí si Patrik Gedeon, který by nám měl výrazně pomoci jak v lize, tak v evropských soutěžích. Přečtěte si rozhovor, který nám novopečený slávista poskytl po čtvrtečním dopoledním tréninku.
Vybíral jste z více nabídek, co nakonec rozhodlo pro Slavii?
Největší roli asi sehrálo, že Slavia bude hrát předkolo Ligy mistrů. Poslední dva roky jsem bojoval o záchranu a najednou budu hrát evropské poháry. Je to pro mě nové a moc se na to těším. Navíc je mi dvacet šest, taková nabídka by už nemusela přijít.
Znáte se osobně s některými spoluhráči?
Osobně nikoho neznám, potkával jsem kluky akorát v lize při zápasech. Je to otázka prvního týdne, pak se rozkoukám.
Vstupujete do velkého fotbalu, jaké máte pocity a čeho byste chtěl s týmem dosáhnout?
Chci se co nejrychleji aklimatizovat, s přítelkyní se už stěhujeme do Prahy. Pak bych samozřejmě rád stabilně nastupoval v lize. A když postoupíme do Ligy mistrů, tak budu opravdu šťastný.
Předkolo LM je už na dohled. Přál byste si nějakého konkrétního soupeře?
Abych pravdu řekl, můj přestup se semlel hrozně rychle, takže ještě nemám přehled, na koho můžeme narazit – nechávám to osudu a věřím, že postoupíme.
V předposledním kole uplynulého ročníku Blšany zkomplikovaly Slavii cestu za druhou příčkou. Pomyslel jste v tu chvíli na to, že vás to může za pár týdnů mrzet?
Rozhodně ne. Soustředil jsem se na svůj výkon a chtěl jsem s Blšany uspět. A i kdybych tenkrát spekuloval, kam přestoupím, na hru by to nemělo vliv. Hraju vždy za sebe a svůj tým.
Vrcholem ligy bývá derby, které poprvé zažijete v roli hráče. Jak se na něj těšíte?
Počítám s tím, že týden před zápasem bude asi trochu nervóznější. Ale sám nevím, co mě čeká. Každopádně bych chtěl být na hřišti.
A váš tip?
Doma body neztratíme, vyhrajeme 1:0.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články