Devatenáctka zvládla derby! Spartu porazila 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Devatenáctka zvládla derby! Spartu porazila 2:0

HORNÍ POČERNICE – Nejstarší slávistický dorost zvládl derby se Spartou a po gólech Veselého a Batky vyhrál na Xaverově 2:0. Slavia se tak posunula na třetí místo tabulky právě před svého rivala.
Od úvodu utkání bylo vidět, že se hraje derby a že mnoho vyložených šancí na obou stranách k vidění nebude. V první půli sešívaní zahrozili poprvé po rohovém kopu, kdy se k hlavičce dostal Gilian a míč musel za brankáře dostat z pokutového území obránce.

Na druhé straně se předvedl Pulkrab, který využil chybné rozehrávky sešívaných, dostal se do zakončení a překonal brankáře Otáhala. Míč však zastavila tyč. Gólman Otáhal podal ve vypjatém derby fantastický výkon a dodával jistotu svým spoluhráčům.

Do vedení mohla jít i Slavia, kdy naopak zachytil rozehrávku Sparty Valenta a snažil se jít možná místo přihrávky na volnější spoluhráče do zakončení. Obránce si se slávistickým bojovníkem poradil. V šanci byl také Lukáš Batka, který se dostal po rychlém rozehrání za obranu Sparty, zakončit stihl až na poslední chvíli a míč skončil nad brankou.

Do druhé půle vstoupili sešívaní fantastiky, když skóre zápasu otevřel ve 48. minutě Lukáš Veselý. Sparta se logicky snažila být aktivnější, ale skvělý Otáhal v brance Slavie pokryl všechny centry soupeře nebo pozorná obrana Slavie soupeřovy situace zastavila.

Také sešívaní mohli své skóre navýšit, kteří drželi ve druhé půli více na kopačkách než v první půli. Svěřenci Martina Poustky se druhého gólu nakonec dočkali až v 90. minutě. Sparta zahrávala rohový kop i se svým gólmanem ve vápně, k míči se dostal Lukáš Batka a došel s ním až do vápna, odkud trefil prázdnou branku.

Slávisté se tak posunuli na třetí místo tabulky a přeskočili Spartu. Ve středu čeká sešívané dohrávka na hřišti Bohemians Praha 1905. Derby se Spartou odehraje v pondělí také slávistická juniorka.

„Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu, soupeř byl o něco silnější na míči v 1. půli a hrozil z křídel. Ve 2. půli zase drželi více míč naši kluci a díky dvěma vstřeleným gólům v tomto derby vyhráli. Kluci dokázali navázat na výkon z Jihlavy, prokázali velké nadšeni a nasazení, a tak si můžou zaslouženě užívat toto cenné vítězství nad velkým a silným, ale i fotbalovým rivalem. Není mým zvykem hodnotit jednotlivce, dnes ale musím pochválit brankáře Martina Otáhala, který tým skvěle podržel hlavně svou jistotu při centrech do vápna," zhodnotil utkání trenér Slavie U19 Martin Poustka.

Slavia U19 - Sparta U19 2:0 (0:0)
Branky: 48. Veselý, 90. Batka

Slavia: Otáhal - Źarský, Broukal, Routek, Gilian - Vavrouš (81. Čapek) - Veselý (76. Pecháček), Valenta (71. Čermák), Kocourek (90. Pelyak),  Písačka (67. Doležal) - Batka


Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články