Výsledky mládeže: U18 a U14 přezimují na druhé příčce | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U18 a U14 přezimují na druhé příčce

PRAHA - Zatímco mladší dorost a mladší žáci už své soutěže skončili, tři další mládežnické celky čekalo ještě poslední podzimní kolo. Osmnáctka kvůli prohře přezimuje na druhé příčce, stejně jako U14. U15 byla jediným týmem, který podzim zakončil výhrou. Devatenáctka sice prohrála v Ostravě, pro ni však podzim ještě nekončí.

U19

Ostrava – Slavia 2:0 (1:0)

Branky
: 7. 50. soupeř

Sestava Slavie:
Otáhal, Pelyak (86. Ščuka), Broukal, Routek, Doležal (78. Čapek), Veselý (62. Badocha), Vavrouš (67. Žárský), Valenta, Kocourek, Písačka (57. Pecháček), Batka

Komentář trenéra Martina Poustky:
Utkaní dvou poločasů a rozdílného přístupu a nasazení. I když jsme brzy prohrávali po hloupé chybě v rozehrávce na vlastní polovině, tak jsme v první půli předváděli slušný kombinační fotbal, který vedl i k řadě brankových příležitostí, bohužel však bez kýženého gólového efektu. Oproti tomu byla druhá půle z našeho pohledu hodně nezodpovědná a herně slabší, čehož dokázal houževnatý a týmově hrající soupeř využít a zaslouženě, především díky svému přístupu a prokázané individuální kvalitě, zvítězil.

U18

Benešov – Slavia 3:0 (1:0)

Sestava Slavie:
Gábor – Schulz, Husenský, Mařík (74. Gábor), Žárský (82.Tichý) – Čapek, Badocha – Vávra (82. Slezák), Čermák, Havlina (70. Šimůnek) – Heřman (62. Štochl)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Zápas měl určitou kvalitu obou mužstev, po většinu utkání jsme drželi míč na svých kopačkách. Naše akce však končily před šestnáctkou soupeře. Po naší individuální chybě jsme soupeře pustili do vedení těsně před koncem prvního poločasu. Bohužel další naše individuální chyba přišla v začátku druhé půle, kdy jsme soupeři darovali trestný kop z dobré pozice, který zahrál ukázkově. Přesto naše mužstvo chválím za to, že i za nepříznivého stavu jsme se pokoušeli o kontaktní branku a nesložili zbraně, viděl jsem touhu zápas ještě otočit. Vstřelili jsme regulérní branku a naše mužstvo mělo zahrávat minimálně jeden pokutový kop, ale pan rozhodčí to viděl jinak. Kluky chválím za snahu a věřím, že se kluci poučili z individuálních chyb, které zápas rozhodly.

U15

Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (0:2)

Branky:
3 David

Sestava Slavie:
Svítil – Slavata (58. Petrila), Bárta, Škarda, Ielitro – Drozda, Pek, Valenta – Vaněk (52. Hrobník), David (58. Šimůnek), Nový (61. Čejka)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
V posledním zápase podzimu jsme si moc přáli být úspěšní, přesto bylo prvních patnáct minut z naší strany velice nervózních, s velkým počtem nepřesností. Soupeře jsme vlastními chybami pustili do několika příležitostí a Svítil musel vyřešit i několik nebezpečných standardních situací. V 16. minutě jsme vstřelili branku ze standardní situace, kdy se ve vápně nejlépe orientoval David. Branka nás zklidnila a do přestávky jsme si vypracovali několik slibných příležitostí. V jedné z nich byl faulován Nový a David proměnil pokutový kop. Ve druhém poločase jsme se snažili kontrolovat průběh utkání a využít nějaký brejk do otevřené obrany. Podařilo se to opět Davidovi a ten mohl slavit hattrick. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli! Je konec sezony a my všem hráčům přejeme šťastné a veselé vánoce s velkou chutí do zimní přípravy a hlavně do jarní sezony.

U14

Mladá Boleslav – Slavia 3:0

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články