Slávisté navštívili v rámci Tour de Club trénink Satalic | SK Slavia Praha
Více

Slávisté navštívili v rámci Tour de Club trénink Satalic

PRAHA - Slávisté se opět zapojili do projektu Tour de Club, podporující mládežnický fotbal. Poté, co loni předávali své zkušenosti v klubu FC Háje Jižní Město, vyrazili letos sešívaní do Satalic, aby s nimi sdíleli své tréninkové metody. Kromě slávistických trenérů vyrazili do Satalic i Karel Hrubeš a Marek Kodr, kteří se zapojili do tréninku.
Šéftrenér slávistických přípravek Přemek Jakl vyrazil spolu s trenéry Janem Kočím, Petrem Silovským a Jiřím Strnadem do areálu Satalic. Tam si tak mohli místní mladí fotbalisté vyzkoušet trénink pod vedením slávistických trenérů. Zpestřením pro děti byl jistě fakt, že si s nimi zatrénovali i Karel Hrubeš a Marek Kodr, kteří jsou členy A-týmu.

Jako velkou inspiraci pro sebe, trenérské kolegy i samotné hráče Satalic si chválil projekt Oldřich Liška, trenér přípravkových týmů Satalic: „Myšlenka projektu Tour de Club je super. Hlavně si myslím, že naším klukům to dá hodně, což je už během tréninku na nich vidět. Navíc jde vidět, že když se kolem nich pohybují trenéři Slavie či ligoví hráči, tak se i více snaží. Navíc i my trenéři se můžeme inspirovat. Pro mě především v tom, jak přitáhnout pozornost dětí,“ dodal po tréninku.

I hráči A-týmu si trénink s malými fotbalisty užili. „Je příjemné si zde s klukama zatrénovat. Když si vzpomenu na svoje začátky, žádné takové akce nebyly. Navíc si myslím, že je to pro kluky skvělé zpestření tréninků. Věnoval jsem se chvilku i brankářům. Ono v tomto věku je to hlavně o tom, aby se naučili, jak správně chytat balón a jak správně padat. Koukal jsem se a je tu spousta šikovných kluků. Když budou chtít, poctivě trénovat a bude je to bavit, tak to mohou dotáhnout třeba i do Slavie,“ chválil mladé satalické brankáře Karel Hrubeš.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články