Magazín Poločas se Simonem Delim: Chci stoupat už jen vzhůru | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas se Simonem Delim: Chci stoupat už jen vzhůru

PRAHA - Co čeká čtenáře magazínu Poločas? Velký rozhovor se Simonem Delim, reprezentanti U17, návrat Oskara Fotra nebo pohled do historie. Jakým výsledkem přehrála Slavia Budějovice v roce 1948?
Slavii čekají České Budějovice a vzápětí Příbram. není tomu tak dlouho, kdy Simon Deli nastupoval v dresu obou soupeřů sešívaných. V tradičním rozhovoru s hráčem, se dozvíte, jak se kluk z Pobřeží slonoviny zabydloval v Evropě, kde okamžitě poznal odlišné klimatické podmínky. „ Bylo to skvělé, protože to bylo poprvé v životě, kdy jsem viděl sníh. Šel jsem na trénink a všechno bylo fajn. Po nějakých patnácti minutách jsem ale přestával cítit nohy a říkám si, kruci, co se to děje," vypráví pro Poločas Deli.

Reprezentanti U17 Marcel Čermák a Alex Král se představí ve dvojrozhovoru. Hned čtyři slávisté byli nominováni do reprezentace, jak to prožívají? „Je to vlastně odměna za naši práci v klubu a také možnost získat zkušenosti ze zahraničních zápasů. Také je to velká motivace, protože takové zkušenosti nikde jinde momentálně nezískám," říká Alex Král.

Dlouhodobě ho trápilo zranění kotníku, a proto se Oskar Fotr rozhodl na podzim podstoupit operaci. A dobrá zpráva je, že se vrací zpět na trávník. „Neznám horší pocit, než sledovat kluky z tribuny," svěřil se a svůj návrat oslavil brankou v dresu staršího dorostu.

V historickém okénku se podíváme na neděli 26. června 1948, kdy sešívaní porazili Budějovice rekordním výsledkem 15:1 a také na konec sezony na jaře 1935.

Nechybí ani tradiční představení soupeře a jeho opor, statistiky nebo ohlédnutí za předchozími zápasy.

Magazín Poločas koupíte na obvyklých místech - ve fanshopu, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách - za 20 Kč.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články