Slavii zasáhla smutná zpráva: Zemřel dlouholetý trávníkář Milan Zajíček | SK Slavia Praha
Více

Slavii zasáhla smutná zpráva: Zemřel dlouholetý trávníkář Milan Zajíček

PRAHA – Velmi smutná zpráva zasáhla ve středu v podvečer Slavii. Ve věku pouhých 55 let zemřel dlouholetý trávníkář Slavie a správce hřišť v Edenu Milan Zajíček, který v klubu sbíral úspěchy i jako trenér mládeže.
Naprosto skvěle připravená hrací plocha nejen na hlavním stadionu. To byla hlavně zásluha Milana Zajíčka, který pro sešívaný klub pracoval bezmála třicet let. Teď už vždy skvěle vypadající trávník v Edenu nikdy neposeče.

V závěru svého tak krátkého života se Milan Zajíček dočkal v roce 2014 i velkého ocenění, když byla hrací plocha v Edenu vyhlášena vůbec nejlepším trávníkem na českých stadionech. Toto ocenění získal Eden hlavně díky němu, to on se každý den a za každého počasí staral o hlavní hřiště slávistických fotbalistů. Zažil tedy i tři mistrovské tituly, protože trávníkářem se stal v roce 1987.

„Je to pro nás obrovská rána, která náš kolektiv nečekaně zasáhla. Milan byl člověk, který se bude těžce nahrazovat nejen pro své bohaté zkušenosti a odborné znalosti v péči o trávník. I díky svému přístupu věříme, že si v rámci klubu vychoval svého nástupce, který převezme jeho žezlo v péči o hlavní hřiště,“ říká vedoucí provozního oddělení Jiří Nerad, který s Milanem Zajíčkem spolupracoval více než dvacet let.

Milan Zajíček se nestaral pouze o hřiště. Dříve působil také jako trenér mládeže. Na přelomu 80. a 90. let trénoval slávistické žáky, se kterými dokonce v roce 1991 získal mistrovský titul. V tomto období patřil mezi vůbec nejúspěšnější trenéry mládeže v klubu. Trénoval například Adama Petrouše, Iva Táborského nebo Tomáše Klinku.

Nejen pro rodinu, ale i pro náš klub je úmrtí kmenového zaměstnance obrovskou ztrátou. Slavia se bude podílet nejen na pohřbu, ale k důstojnému uctění dojde i během utkání s Duklou. Celé rodině bychom chtěli vyjádřit co nejhlubší soustrast. 

Samotný pohřeb proběhne ve čtvrtek 14. května 2015 ve 14:00 hodin ve velké obřadní síni v Praze Strašnicích.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články