Krisztiána Tamáse čeká mistrovství světa | SK Slavia Praha
Více

Krisztiána Tamáse čeká mistrovství světa

PRAHA – Po utkání v Příbrami se v kabině rozloučil, popřál svým spoluhráčům hodně štěstí ve zbytku sezony a odjel reprezentovat. Krisztiána Tamáse čeká velká výzva – s Maďarskem si zahraje na mistrovství světa do 20 let.
Maďarsko čekají na světovém šampionátu na Novém Zélandu ve skupině duely se Severní Koreou, Nigerií a Brazilií. Krisztián Tamás patří mezi klíčové hráče maďarského výběru. Samotný šampionát začíná 30. května, maďarský tým má od pondělí týmové soustředění.

„V současnosti jsem s národním týmem na soustředění před mistrovstvím světa. Máme velmi těžkou skupinu, bude obtížné postoupit, ale určitě se o to pokusíme. Příští týden už poletíme na Nový Zéland, takže se moc těším,“ uvedl pro slavia.cz Krisztián Tamás.

Maďarský obránce na jaře hostuje ve Slavii z AC Milán. V sešívaném dresu patřil mezi klíčové hráče, odehrál takřka plný počet minut v 11 zápasech a připsal si dvě asistence.

„Slavii musím jen poděkovat, protože mi na jaře dala opravdu velkou šanci v mé kariéře. Byly to čtyři fantastické měsíce a já věřím, že je ve hře možnost, abych ve Slavii zůstal i nadále, protože jsem si klub opravdu oblíbil,“ pokračuje Tamás.

„Získal jsem mnoho zkušeností jako člověk i jako hráč. Jsem spokojený, že jsem dostal šanci, mrzí mě, jaké jsme měli výsledky, ale to se určitě brzy změní,“ věří reprezentant Maďarska do 20 let.

S působením Tamáse v klubu bylo spokojené i vedení Slavie. „Přejeme Krisztiánovi hodně štěstí na mistrovství světa, je to pro něj velká událost. My jsme samozřejmě od začátku věděli, že mistrovství světa začíná 30. května a že už nějaký čas před šampionátem bude muset být k dispozici národnímu týmu,“ říká sportovní ředitel Slavie a člen představenstva Karol Kisel.

Slavia má v případě Tamásova hostování opci na přestup. „Děkujeme mu za jeho výkony během jarní části ve Slavii, ukázal velký potenciál a profesionální přístup. Snažíme se o to, aby v klubu působil i v příštích ročnících,“ dodal Karol Kisel.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články