Veselý nezklamal, přihrál na gól, ocenil debut Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Veselý nezklamal, přihrál na gól, ocenil debut Uhrin

SEZIMOVO ÚSTÍ - Slavia zvládla zápas s Táborskem vítězně. Na výhře se podílel i debutant Lukáš Veselý. „Sledujeme všechny hráče z juniorky a na Lukáše jsme dostali dobré reference. Tak jsme ho dnes na dvacet minut vyzkoušeli,“ objasnil trenér Uhrin premiérový start osmnáctiletého hráče, který se blýskl gólovou asistencí.
Slavia v předposledním přípravném utkání zvítězila nad Táborskem 3:1. „Zápas s Táborskem beru jako přípravné utkání, dnes jsme ho pojali jako tréninkovou jednotku. Je to jiné, než u zápasů v Rakousku. Vyslal jsem do hry hodně hráčů, zároveň jsme ale měli dopoledne trénink, tak jsem nechal Martina Latku s Karlem Pitákem odpočinout,“ objasnil trenér Dušan Uhrin absenci zkušených opor.

Sešívaní jsou v plném zápřahu. „Včera jsme měli navíc zátěžový trénink, takže jsem rád, že jsme vyhráli a že jsme v téhle fázi utkání zvládli. Táborsko se na nás připravilo, přišlo hodně diváků, byly tu skoro dva tisíce lidí. To zázemí mě tady opravdu překvapilo,“ potěšila trenéra atmosféra na stadionu.

V utkání si také připsal svou premiéru za A tým nejmladší ze slávistického klanu Veselých Lukáš. „Sledujeme všechny hráče z juniorky a na Lukáše jsme dostali dobré reference, tak jsme ho dnes na dvacet minut vyzkoušeli. Nezklamal, přihrál na gól,“ okomentoval výkon debutanta kouč.

Důležitou otázkou také bylo, jaký je zdravotní stav marodů. „Levan Kenia se bude uzdravovat ještě tak čtrnáct dní. Tomáš Mičola začíná trénovat zítra plnou tréninkovou zátěž a Milan Černý se už dnes dopoledne zapojil do tréninku, takže pevně věřím, že bude v pořádku,“ dodal optimisticky Uhrin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články