Slávistky vstoupily do přípravy výhrou nad Bayernem | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do přípravy výhrou nad Bayernem

PRAHA - Do letní přípravy už nastoupily i sešívané ženy. Mistrovský tým začal nedělní výhrou nad Bayernem Mnichov 2:1. Další přátelská utkání čekají ženy proti týmům Simacek Spratzern, Neulengbach nebo Liberec.
Pro fotbalistky začala ve čtvrtek letní příprava, do ní se však často nevracely po dovolené, ale z 28. Letní světové Univerziády, kde vybojovala česká reprezentace osmé místo. Český tým pod vedením Antona Mišovce měl na soupisce i osm slávistek, které se den před začátkem přípravy vrátily z Jižní Koreje. Ty zasloužené volno dostaly až po zápase s bavorským celkem.

Ve svém prvním letním vystoupení sice červenobílé už od 2. minuty s Bayernem Mnichov prohrávaly, zápas proti německým mistryním ale stačily otočit ještě do poločasu. „Utkání se nám herně vydařilo, ačkoliv jsme po první minutě prohrávali 0:1. Reagovali jsme změnou rozestavení a aktivnější hrou. Po půl hodině hry se nám podařilo vyrovnat a následně jít i do vedení po velmi dobré spolupráci Pěničkové, Divišové a Kožárové. Chtěl bych pochválit celý tým za předvedenou hru a nasazení. V obranné fázi nám velmi fungovala hra celé obranné čtveřice. Doufám, že zápas nám pomůže v posílení sebevědomí v dalších zápasech, hlavně v Lize mistrů,” okomentoval první přípravný duel trenér Anton Mišovec.

Co slávistky v následujících týdnech čeká? „Tréninkový proces bude probíhat v týdenních blocích od pondělí do pátku s tím, že čtvrtek bude regenerační. Některé hráčky navíc budou mít dvoufázový individuální trénink. Nejdříve se zaměříme na kondici, vše ale s míčem. Poté na herně kondiční stránku výkonu,“ poodhalil trenér plán letní přípravy.

Cíle má před sebou jasné, obhájit domácí titul a uspět v evropské konkurenci, k čemuž uzpůsobuje i změnu v kádru. „Máme tým 22 hráček, kádr je vyvážený. Posílení kádru děláme s cílem zvýšit konkurenci na jednotlivých postech, čímž chceme ukázat naší snahu dosáhnout úspěchu v Evropě, chtěli bychom totiž hrát v Lize mistryň i na jaře. Po dvou mistrovských sezonách jsme ale stále pokorní a čeká nás hodně práce, abychom se posouvali dál,” stojí nohama pevně na zemi trenér.

První ligové kolo, které se odehraje 15. srpna, čeká na ženy nováček soutěže Dukla. O pět dní později, 20. srpna, se sešívané dozvědí své soupeřky pro Ligu mistryň. V ní se loni utkaly s Barcelonou.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články