Slavia v pátek vstupuje do nové sezony | SK Slavia Praha
Více

Slavia v pátek vstupuje do nové sezony

PRAHA - Slavia v pátek 24. července vstoupí do nového ročníku SYNOT ligy. Sezonu 2015/16 začnou sešívaní na půdě obhájce titulu z Plzně. Utkání začíná v 17:30.

Slavia v srdci. Po generace

Na konci sezony 2015/2016 uběhne 20 let od celkově 15. titulu Slavie v historii. Na tento titul slávističtí fanoušci čekali dlouhých 49 let, proto zůstává generace kolem Vladimíra Šmicera, Radka Bejblka či Jana Suchopárka dodnes v pozornosti celé slávistické veřejnosti.
Slavia před 20 lety nezískala jen ligový titul, ale dosáhla největšího novodobého úspěchu českého fotbalu v evropských pohárech. V tehdejším Poháru UEFA se dostala až do semifinále. Při svém tažení evropskou soutěží vyřadili sešívaní takové soupeře jako Sturm Graz, Freiburg, Lugano, Lens nebo AS Roma. Také pro to je tato sezona určitě připomenutí hodná a pro celý český fotbal unikátní.
Vzpomínkám na tento moment bude věnována celá nadcházející. Bylo vytvořeno speciální logo, které je k vidění nejen na nových hráčských dresech, ale také na permanentkách a dalších materiálech. Samotné permanentní vstupenky jsou 20 let staré sezoně věnované, naleznete na nich historické fotografie.
S mistry z této sezony chystáme také celou řadu doprovodných aktivit, fanoušci je budou vídat při zápasech klubu, budou si je moci nechat podepsat v rámci autogramiád či přečíst si a zhlédnout zajímavá vzpomínková videa a rozhovory na webových stránkách či v magazínu Poločas. Podrobnější informace k aktivitám budeme postupně zveřejňovat na webových stránkách.

Nové dresy

Společnost Umbro připravila pro Slavii tradiční červenobílý dres, pro letošní sezonu v novém designu. Nový dres je vyroben z multifunkční syntetické textilie, která jednak účinně odvádí pot od těla, díky přítomnosti stříbrných vláken rovněž lépe odvádí teplo a zároveň přivádí vzduch z okolí pro větší komfort při sportovních výkonech.
Nové dresy se můžou kromě tradičních slávistických symbolů jako dominantní červená hvězda nebo tradiční „sešívaná kombinace“ pyšnit také speciálním fontem, ve kterém jsou vyvedena hráčská čísla. Jako venkovní kombinaci pro letošní sezonu zvolila Slavia sešívané modro-tyrkysové dresy.

A-tým

Slavia jde do nové sezony s novým realizačním týmem. Trenérem nejstaršího českého klubu je Dušan Uhrin, který už v Edenu v minulosti působil jako asistent u A-týmu nebo u mládeže. Jako svého asistenta si vybral Petra Čuhela, se kterým Uhrin dříve úspěšně působil v Mladé Boleslavi. Trenérem gólmanů je pak slávistická legenda Radek Černý.
V kádru A-týmu došlo během letní přestávky k několika změnám. Slavii opustili Krisztián Tamás a Vukadin Vukadinovič, jimž skončilo hostování. V klubu skončili také Aldo Baéz, který odešel hostovat do Trnavy, a Matej Rakovan, jenž bude v kariéře pokračovat v Jihlavě. Václav Prošek by měl působit v Sokolově. Trenér Uhrin také nepočítá s Damienem Boudjemou. Ten má svolení najít si angažmá.
Naopak do Edenu se z úspěšného hostování na Žižkově vrátili odchovanci Josef Bazal a Tomáš Souček. Ve stejném klubu si Slavia vyhlédla útočníka Radka Voltra, z Mladé Boleslavi přišel na hostování Miljan Vukadinovič a návrat do mateřského klubu hlásí i Tomáš Jablonský, který naposledy působil ve Slovanu Bratislava.

Mládež

U juniorky zůstává stejně jako v minulé sezoně trenér Pavel Řehák. Většinu kádru by měl tvořit loňský tým slávistického dorostu, který skončil v lize na čtvrtém místě a mezi jeho největší hvězdy patří reprezentanti Batka, Valenta, Routek, Fotr nebo Otáhal.
Nového trenéra hlásí slávistická devatenáctka. Do klubu se po angažmá u reprezentace vrací trenér Michal Petrouš, jemuž bude dělat asistenta Jan Bauer. Hlavní roli by ve slávistickém nejstarším dorostu měli mít hráči velmi úspěšného ročníku 1998, který v loňské sezoně vyhrál prestižní Bican cup, ligu a také mezinárodní turnaj All Stars cup. Navíc čtyři slávisté Žežulka, Král (3. nejlepší mladší dorostenec ČR), Souček a Čermák reprezentovali na mistrovství Evropy do 17 let.

Předsezonní tisková konference:

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články