Neuvěřitelný úspěch! Slávistky postoupily mezi osm nejlepších v Evropě! | SK Slavia Praha
Více

Neuvěřitelný úspěch! Slávistky postoupily mezi osm nejlepších v Evropě!

PRAHA/PERM – Obrovského úspěchu se dočkaly slávistické fotbalistky. Ve čtvrteční odvětě osmifinále ženské Ligy mistrů uhrály na půdě ruského Permu remízu 0:0 a po domácí výhře 2:1 postoupily do čtvrtfinále soutěže. Tedy mezi osm nejlepších týmů Evropy!
Trenér Mišovec udělal oproti střetnutí v Praze jednu změnu v základní sestavě, Malinová nahradila Benýrovou. Domácí kouč Aleksić udělal změny hned tři. Jen na lavičce zůstala brankářka Zvarichová, útočnice Nahiová (střelkyně jediného gólu Zvezdy v Edenu) a kapitánka Suslovová, přes kterou šel v úvodním střetnutí první gól slávistek. Do hry šly od začátku Kochnevová, Boychenková a Nurgalievová.

V úvodu byly slávistky mírně aktivnější, první roh zápasu zahrávala Svitková. V 11. minutě domácí Pantyukhinová zahrávala přímý kop, brankářka Votíková míč vyboxovala, poté však musela být ošetřována na hrací ploše. Naštěstí pro Slavii se nejednalo o žádné vážné zranění, i když následný první odkop místo Votíkové provedla stoperka Budošová.

Domácí začaly přebírat iniciativu, v 16. minutě po nebezpečném průniku Apanaschenkové zakončovala Andrushchaková, Votíková kryla. Ve 23. minutě šel míč po ose Apanaschenková, Andrushchaková až k Pantyukhinové, ta zakončovala mimo. O minutu později střílela domácí Andrushchaková z velké vzdálenosti těsně nad.

Hra se následně přelila před branku Zvezdy, Svitková měla během dvou minut tři rohy (jeden pravou nohou směrem od brány, dva levačkou, kdy se míč točil směrem do brány), žádný se však výrazněji neujal. Ve 32. minutě měla roh domácí Pantyukhinová, ale už o minutu později následoval další od Svitkové, ta našla na přední tyči Pěničkovou, která hlavičkovala mimo.

Ve 34. minutě střílela Apanaschenková z levé strany mimo branku. Za další tři minuty si aktivní Svitková seběhla na autové vhazování Chlastákové a sama pak na Kochnevovou vyslala nebezpečnou střelu, ta si však s jejím pokusem poradila. Ve 39. minutě zahrávali domácí po faulu na Boychenkovou přímo kop z nebezpečné vzdálenosti, Apanaschenková ale míč poslala mimo tři tyče.

Tři minuty před koncem poločasu vybojovala na druhé straně Divišová také přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti. Míč si postavila Pěničková, Svitková reklamovala postavení zdi, za což si od rozhodčí vysloužila žlutou kartu. Pěničková následně orazítkovala břevno! V poslední minutě prvního poločasu ještě Chlastáková napálila odražený míč po rohovém kopu Svitkové mimo.

Ve druhé půli se hra přiostřila, naloženo v soubojích dostaly Kožárová a Bartovičová. V 55. minutě si po centru Makarenkové střelecký pokus zapsala Andrushchaková. Zvezda musela začít hrát, další střelu měla v 57. minutě Nurgalievová. Za dvě minuty na druhé straně hlavičkovala Pěničková po centru od Svitkové mimo.

Po hodině hry se míč po kombinaci Tomáškové s Divišovou dostal do vápna až k zakončující Budošové, která střílela přímo do rukavic Kochnevové. Zvezda začala více držet míč na svých kopačkách, slávistky čekaly na rychlé brejky.

V 67. minutě našla Kožárová rozběhnutou Divišovou na pravém křídle, ze šance byl roh. Na zadní tyči si míč našla právě Divišová, jejíž tečovaný pokus Kochnevová kryla. V 74. minutě trefila Pozdeevová svou ranou břevno, následnou dorážku Pantyukhinové vykopla z brankové čáry za už překonanou Votíkovou Budošová.

Slávistky se začaly už jen soustředit na obranu. Čtyři minuty před koncem inkasovala Kožárová žlutou kartu za zakopnutý míč. V poslední minutě základní hrací doby střílela mimo Kožárová po nahrávce od Pěničkové. V nastaveném čase ještě zkusila poslední nákop do vápna domácí Makarenková, ten se ale neujal.

Sešívané tak v Rusku vybojovaly historický úspěch a můžou se těšit na čtvrtfinále Ligy mistryň! 

Zvezda 2005 - Slavia Praha 0:0, první zápas 1:2

Slavia: Votíková - Malinová (77. Juračková), Necidová, Budošová, Tomášková (88. Němečková) - Divišová, Pěničková (K), Bartovičová, Svitková, Chlastáková - Kožárová (90+1. Houzarová)

Zvezda: Kochneva - Aleksanyan, Makarenko, Orlova, Kipyatkova - Boychenko, Andrushchak, Apanaschenko (K), Nurgalieva, Pantyukhina (78. Nahi) - Kurochkina (69. Pozdeeva)

Rozhovor s trenérem Antonem Mišovcem po postupu do čtvrtfinále Ligy mistryň!

Posted by SK Slavia Praha ženy on 19. listopad 2015

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články