Po reprezentační pauze v sobotu na Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Po reprezentační pauze v sobotu na Slovácko

PRAHA – Po reprezentační pauze Slavii čeká další duel v SYNOT lize. Tentokrát svěřenci trenéra Dušana Uhrina míří na půdu jedenáctého Slovácka.
„Když se řekne Slovácko, tak se všem vybaví Libor Došek. Ten je nebezpečný v pokutovém území a prakticky každý druhý zápas dává gól. Ale my se nebudeme soustředit jen na Doška, musíme se soustředit na celou jejich útočnou fázi, která je po křídlech velmi kvalitní,“ uvedl trenér Dušan Uhrin.

Slávisty čeká další ligové utkání po dvoutýdenní reprezentační přestávce. „Věřím, že hráči, kteří byli na reprezentaci, budou plně v pořádku a k dispozici. Bude to od toho hodně závislé. My jsme se se zbytkem týmu už během reprezentačního srazu připravovali na hru soupeře. Ale na Slovácku se dá vždycky očekávat těžký zápas s tím, že Slovácko potřebuje vyhrát, protože poslední zápas prohrálo ve Zlíně. Pevně věřím, že přijde hodně diváků a bude výborná atmosféra,“ těší se trenér.

Slávistům se letos daří více venku než na vlastním stadionu. „My jsme hlavně ztratili body doma a musíme je někde získat. Slovácko má silný tým a my se musíme hodně soustředit na svou hru. Pevně věřím, že do toho hráči dají všechno a že potěšíme naše fanoušky. Určitě tam nepojedeme bránit, ale myslím si, že musíme hrát zodpovědně, protože nás čeká opravdu těžký soupeř,“ doplňuje trenér.

Dušan Uhrin nebude moci využít služeb vykartovaného Milana Černého. Kdo dál bude scházet? „Určitě nám budou chybět zranění Štohanzl, Kenia a Latka,“ vysvětlil trenér Uhrin.

Tomáš Jablonský věří, že tým v sobotu uspěje. „Hrajeme po reprezentační pauze venku, kde se nám daří, myslím si, víc než doma. Věřím, že na Slovácku uhrajeme nějaké body, v ideálním případě tři,“ uvedl levý obránce.

Co očekává od soupeře? „Když hraje Došek, tak ta hra je zaměřená hlavně na to, aby se o něj opírali dlouhými centry už od obrany. Všichni to pak doplňují okolo něj. To asi soupeř nezmění,“ představuje možný herní projev Slovácka.

Slávisté cítí, že je potřeba po domácí ztrátě s Bohemkou získat body zpět. „Určitě budeme chtít napravit zaváhání. Což věřím, že se povede, a potěšíme fanoušky třemi body,“ doufá Tomáš Jablonský. Podobně hovoří také Jan Mikula. „Doma jsme nevyhráli, ale jen remizovali. Takže jedeme na Slovácko pro tři body. Každý zápas je jiný, všichni se dají porazit a bodovat se dá všude. I na Slovácku,“ doufá Mikula.

Také on předpokládá, že domácí budou využívat hlavně Libora Doška. „Očekávám vyrovnaný zápas. Předpokládám, že se domácí budou snažit kopat centry na Doška. Ale určitě budeme chtít v Uherském Hradišti vyhrát,“ zakončil Jan Mikula.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články