Ještě body potvrdit v Edenu, přeje si po výhře trenér Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Ještě body potvrdit v Edenu, přeje si po výhře trenér Uhrin

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jeho tým zvládl taktické pokyny a ze Slovácka si veze tři body za vítězství 2:0. „Věděli jsme přesně, co Slovácko hraje a toho jsme využili,“ těšilo Dušana Uhrina. Teď by byl rád, aby sešívaní body potvrdili také na domácí půdě v Edenu.
Trenér Slavie Dušan Uhrin byl spokojený, že jeho týmu vyšla taktika. „Pro nás to bylo těžké utkání, od začátku jsme věděli, co na nás bude soupeř hrát. Podařilo se mu v prvním poločase dát břevno, kdyby padl gól, vypadalo by utkání jinak. Hráli jsme tu s určitou taktikou, kterou jsme dodrželi a mohli jsme dát víc než dva góly. Zase jsme ale skromní a viděli jsme, že Slovácko je doma velmi silné, zejména ze standardních situací,“ ocenil soupeře.

Svůj tým za výkon na Slovácku pochválil. „Naši hráči zvládli všechny sporné situace na jedničku. To podle mého rozhodlo. Přecházeli jsme plynule do protiútoku a dali jsme z toho dvě branky a měli další dvě obrovské možnosti. Docela dobře jsme zahrávali standardní situace, kde měl příležitost třeba Jirka Bílek. Na druhou stranu jsme spokojeni, protože je tu velmi těžké vyhrát, hráli jsme proti silnému soupeři. Jablonec tu remizoval, další týmy tu nevyhrávají. Chtěli jsme tři body, máme je,“ dodal trenér.

Slovácko má silnou zbraň ve svém kapitánovi. „Vždy je těžké uhlídat Doška, protože je velmi silný v soubojích. Občas tam jsou otazníky, zda to fauly jsou nebo nejsou. Uhlídali jsme ho, to jsem rád. Branku nedal, ale měl velkou možnost. On má rozpětí rukou, umí si podržet hráče od těla. Ke konci jsme to splnili na jedničku,“ zhodnotil pečlivou obranu sešívaných.

Slavia byla podle něj připravena na herní styl soupeře. „Věděli jsme přesně, co Slovácko hraje a toho jsme využili. Hráči přesně věděli, co nastává, když udělají chybu. Naše branky padly po nedokončené útočné situaci soupeře. Slovácko to otevřelo a my skórovali,“ popsal brankové situace.

Simon Deli se po předchozím smolném zápase rychle otřepal a předvedl spolehlivý výkon. „Jsme rádi, že jsme uhlídali dlouhé nákopy. Mohl dát i branku hlavou. Velice dobře hrál i Jirka Bílek, oba dva se skvěle doplňovali. Souček také, tahle trojice byla perfektní. I Karel Piták odvedl velice slušný výkon na středu zálohy,“ okomentoval výkon svých svěřenců.

Jiří Bílek musel ale kvůli zranění střídat. „Bílek má roztržené obočí, už je sešité, tak snad bude v pořádku,“ prozradil trenér. Otázky se následně stočily na fauly obou týmů. „Ani soupeř ani my jsme nehráli zákeřně. Bylo to velmi zajímavé utkání, na obou stranách bylo hodně šancí. My jsme měli větší štěstí,“ shrnul Dušan Uhrin zápas.

Doufá, že sešívaní konečně potvrdí vítězství i v Edenu. „Doma se nám tolik nedaří, je to pravděpodobně větší zodpovědnost od hráčů. Doma ale také neprohráváme. Měli jsme tam samá derby, takže to bylo nesmírně náročné. Prohráli jsme akorát s Olomoucí, což bylo těžké utkání. Jsme čím dál připravenější na různé taktiky. Máme ale veliké výkyvy, což se ukazuje na domácích utkáních,“ poukázal na slabiny.

Výhru si ale na domácí závěr podzimu přeje. „Je to pro nás strašně důležité, potřebujeme se uchytit v tabulce, což se nám nedaří. Vyhrajeme venku a doma to pokazíme. Také pro fanoušky v Edenu chceme vyhrát, přijde jich čtrnáct tisíc a vidí remízu,“ zakončil tiskovou konferenci Dušan Uhrin.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články