Poslední domácí zápas roku: Slavia - Příbram v sobotu od 17:00 | SK Slavia Praha
Více

Poslední domácí zápas roku: Slavia - Příbram v sobotu od 17:00

PRAHA – Slavii čeká poslední domácí zápas v letošním roce. V sobotu od 17:00 přivítají svěřenci trenéra Dušana Uhrina 1. FK Příbram.
„Samozřejmě chci, aby přišlo co nejvíce diváků. Byli bychom rádi, kdyby se na nás fanoušci přišli podívat. Je to poslední domácí podzimní utkání. Pevně věřím, že doma uděláme konečně tři body,“ doufá trenér Dušan Uhrin v konečné vítězství, pro které udělají všichni maximum.

„Je mi v podstatě jedno, jak budeme hrát, ale jde nám o tři body, které jsou pro nás strašně důležité. V Edenu jsme tři body dlouho nezískali. Přál bych si, aby přišlo tolik lidí jako na Bohemku. Což by pro nás byla další výzva k tomu, abychom podali maximální výkon. Hráče budu nabádat k tomu, aby se soustředili hlavně na začátek utkání,“ upřesňuje trenér Slavie.

Koho v posledním domácím zápase nebude moci realizační tým využít? „Bohužel nebudou k dispozici stále Latka, Štohanzl a Bazal,“ vysvětluje kouč sešívaných.

Před týdnem na Slovácku se poprvé v základu objevil Miljan Vukadinovič. „Brácha (Vukadin Vukadinovič) hrál s Příbramí minulý týden, takže jsme se spolu o nich bavili. Říkal mi, že jsou vzadu pomalejší a že pokud budu hrát, musím využit svou rychlost a utíkat jim. Neměli by mě chytnout. Příbrami se teď tolik nedaří a určitě sem přijdou s touhou vyhrát. Udělají všechno proto, aby uhráli aspoň bod. My jsme ale doma nevyhráli od derby se Spartou, ale i kdyby se nám nedařilo, musíme vyhrát za každou cenu,“ říká střelec gólu ze hřiště na Slovácku Miljan Vukadinovič.

V sobotu tak sešívaní chtějí zisku tří bodů podřídit vše. „Já jsem sice spíš takový typ hráče na krásu. Raději bych hrál pohledný fotbal, ale někdy to zkrátka nejde. Kdyby se v sobotu proti Příbrami nedej bože nedařilo, musíme to zkrátka nějak urvat. Tři body musí zůstat v Praze,“ má jasno srbský záložník.

Ve vítězství věří i Tomáš Souček. „Doufám, že se nám podaří utkání zvládnout a potěšit fanoušky v posledním domácím zápase tohoto roku. Věřím, že návštěva bude podobně skvělá jako v posledních domácích zápasech. Příbram bude chtít v Edenu určitě uspět, ale my uděláme všechno pro to, abychom konečně navázali na zápasy venku a vyhráli i doma," doplnil před sobotním zápasem Tomáš Souček.

Přijďte v sobotu do Edenu zakončit rok 2015 na poslední domácí zápas. „Sice nemůžu bohužel nastoupit, ale přál bych si, abychom rok zakončili výhrou před co nejvíce naplněným stadionem. Věřím, že utkání zvládneme a pozitivně zakončíme rok, ve kterém klub nastartovalo mnoho změn a společně se odrazíme k lepší budoucnosti,“ dodal kapitán týmu Martin Latka.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články