Miroslav Držmíšek odchází ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Držmíšek odchází ze Slavie

PRAHA – Po necelých devíti letech práce pro Slavii z klubu odchází Miroslav Držmíšek. Ten během svého působení v Edenu působil v rolích vedoucího mužstva, generálního sekretáře nebo sportovního ředitele. Od 1. prosince se rozhodl přijmout nabídku z Bohemians Praha 1905.
Miroslav Držmíšek (nar. 5. 11. 1963) působil jako aktivní hráč v Plzni, Xaverově a v Benešově. Po skončení kariéry byl sportovním ředitelem v Xaverově. Do Slavie přišel v únoru 2007 nejprve ne pozici hlavního skauta a generálního sekretáře.

V dubnu 2007 se stal vedoucím A-týmu a hned zažil to nejhezčí, co společně s realizačním týmem můžete zažít. Na lavičce Slavie působil při premiérové účasti v prestižní Lize mistrů a získal s týmem dva ligové tituly.

Následně se stal sportovním ředitelem Slavie, a to 4. listopadu 2010, kdy Slavii čekalo zřejmě nejhorší období v novodobých dějinách. Hráči ani zaměstnanci téměř půlroku nedostávali výplaty, přesto pod vedením trenéra Michala Petrouše a také za pomoci právě Miroslava Držmíška podávali na jaře 2011 skvělé výkony a nakonec v jarní tabulce obsadili čtvrté místo a všichni přítomní pomohli k záchraně Slavie.

V zimě 2013-2014 nahradil Miroslava Držmíška ve funkci sportovního ředitele Karol Kisel. Poslední dva roky vykonával ve Slavii Miroslav Držmíšek funkci generálního sekretáře.

Za poctivou práci pro Slavii, která trvala bezmála devět let, Miroslav Držmíškovi děkujeme a v jeho další funkcionářské kariéře mu přejeme hodně štěstí. 

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články