V neděli v Liberci souboj o čtvrté místo | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Liberci souboj o čtvrté místo

PRAHA – Poslední zápas v roce 2015 čeká slávisty v neděli. Od 14:00 se sešívaní představí v Liberci. Slavia je před utkáním čtvrtá, Liberec pátý.
„Čekám atraktivní zápas. Jak ze strany Liberce, tak z naší strany. Bude se hrát o čtvrtou příčku v tabulce, sám se na to moc těším a jsem zvědavý, jak obstojíme,“ uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin.

Sešívaní se s Libercem v letošní sezoně už utkali a zápas skončil v Edenu 2:2. „Liberec se moc nezměnil, hraje pořád stejně, při tom našem vzájemném zápasu měl šňůru, kdy měl hodně úspěšných utkání. Teď se dostává do tlaku, kdy má hodně utkání za sebou a teprve čas ukáže, jestli to jsou schopni zvládnout. A ani my jsme se moc nezměnili, jsme pořád stejné mužstvo a hrajeme stejným stylem,“ vysvětluje trenér.

Do utkání nebudou moci kromě vykartovaného Jana Kuchty zasáhnout zranění hráči. „Budeme se muset obejít bez Latky, Štohanzla, Švece a Bazala,“ vysvětluje kouč Slavie.

„Jedeme do Liberce odevzdat maximum. Určitě to bude atraktivní utkání, hraje čtvrtý tým s pátým. Liberec čeká ještě utkání v Evropské lize. Rozhodně bychom chtěli v Liberci bodovat,“ věří Jiří Bílek.

„Navíc se nám letos venku daří, takže bychom si přáli prodloužit naši povedenou sérii,“ doplňuje slávistický stoper. Sešívané na severu Čech podpoří velké množství fanoušků. „Naši fanoušci jsou výborní. Jak doma, tak venku. Jsme za to moc rádi a na podporu se těšíme,“ pokračuje obránce Slavie.

„Hodně se těšíme. Chceme potvrdit naší sérii, kterou máme v poslední době. Pojedeme do Liberce s velkým odhodláním, necháme na hřišti všechno. Je to poslední zápas, ve kterém se budeme snažit udělat radost našim fanouškům, kteří jsou skvělí a určitě jich přijede hodně,“ komentuje před zápasem Michal Frydrych.

Je velkou motivací pro sešívané fakt, že v případě úspěchu zůstanou přes zimu v tabulce před Libercem? „To by bylo skvělé, ale rozhodne se na hřišti. My uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní a uvidíme, na co to bude stačit. Liberec doma snad ještě neprohrál, my se jejich sérii budeme snažit zvrátit,“ zakončil obránce Slavie.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články