SLAVIA FOREVER! | SK Slavia Praha
Více

SLAVIA FOREVER!

Tak nám pomalu začíná sezóna. V přestávce se toho stalo hodně. Ze Sparty se vrátil Čáp, z Blšan přišel na pomoc Gedeon. Známe los ligy, chlapci odběhali dvě soustředění, sehráli jsme několik přáteláků. Ovšem to nejdůležitější přišlo v pátek - dozvěděli jsme se soupeře do předkola soutěže ze všech soutěží nejcennějších, do zlaté Ligy mistrů. Mezi fanoušky i mezi hráči se hodně spekulovalo - bude to Maccabi, Insbruck nebo Inter? Všichni si přáli vyhnout se Šachťoru a zároveň dostat někoho přijatelného. A nakonec jsme "schytali" Panathinaikos. Vynikající tým, který dal klepec i Juventusu.
Není to zrovna nejpříjemnější, zájezd do Bratislavy by byl patrně o něčem jiném. Jak říká Luděk Zelenka, Řekové nebudou žádní nazdárci. Navíc jejich příznivci dovedou udělat na stadiónu opravdové peklo. Jak to asi dopadne, aby to nedopadlo jako už dvakrát, řekne si mnohý slávista.
A právě proto musíme říct dost. Dost všem strachům a pochybám. No a co, že se v Aténách hraje kvalitní fotbal? V Praze taky, Slavia je někdo. Naši borci smetli z cesty větší esa než je Panathinaikos. Jen namátkou: v roce 96 současného mistra Itálie AS Řím nebo na podzim 98 letošního vicemistra Německa Schalke. V předminulé sezóně si ze Strahova odvezl porážku i Leeds, který se o rok později prokousal do semifinále LM. Náš tým je zkušený a má něco za sebou. Nastupují za nás ostřílení reprezentanti, které jen tak něco nerozhází. Kolena by se nám rozhodně rozklepat neměla.
První zápas hrajeme doma a mužstvo bude dopředu hnát plný dům (nebo alespoň téměř plný). Podcenění z naší strany nehrozí, spíš by se s ním dalo počítat ze strany Panathinaikosu. Když naši hráči prodají, co v nich je, když ukáží, že v přípravě nedřeli nadarmo, tak jim postup neuteče. Napotřetí nás prostě nezastaví NIKDO.

P.S. A i kdyby Kudela přivezl z Nyonu někoho schůdnějšího, tak v hlavní soutěži na nekopy stejně nenarazíme.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články